Nieuws
-
Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft prof. dr. Thomas Cleij herbenoemd als decaan van de Faculty of Science and Engineering. Cleij zal tot maart 2027 leiding blijven geven aan de snelgroeiende faculteit.
-
De Science Communication Incubator wil een groep onderzoekers ondersteunen die wetenschapscommunicatievaardigheden en -kennis in hun teams inbrengen.
-
Onderzoek naar het ontstaan van hartfalen kan nog niet zonder dierproeven. Maar dankzij verbeterde technieken zijn er nu de helft minder dieren nodig om de stofwisseling van hartcellen bij het ontstaan van hartfalen te bestuderen.
-
Vier Maastrichtse onderzoeksteams gaan van start met hun project dat gefinancierd wordt met een flinke som geld uit de Open Competitie van subsidieverstrekker ZonMw. Daarnaast is een Nijmeegs onderzoeksteam gehonoreerd, waarvan ook Harro van Lente, hoogleraar Science and Technology Studies aan Universiteit Maastricht, deel uitmaakt.
-
Hoe leer je kinderen empathie aan? Het nieuwe onderzoeksconsortium JOINclusion, dat op 1 mei van start is gegaan, wil bijdragen aan het verhogen van de sociale inclusie onder kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud, met name in multiculturele klassen.
-
Wetenschappers Daniel Keszthelyi en Anna Beckers van Universiteit Maastricht (UM) ontvangen een prestigieuze Europese subsidie voor onderzoekers die nog aan het begin van hun academische carrière staan. Het duo krijgt de zogenoemde Starting Grant van de European Research Council.
-
Acht van de in totaal 23 beoordeelde bacheloropleidingen van de Universiteit Maastricht (UM) zijn uitgeroepen tot de beste van het land. Zes Maastrichtse opleidingen zijn bovendien beloond met het kwaliteitszegel Topopleiding. Een en ander blijkt uit de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2023.
-
De betaalbaarheid van sigaretten is tussen 2010 en 2020 nagenoeg gelijk gebleven, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM). Dat de betaalbaarheid van tabak in tien jaar tijd vrijwel gelijk bleef, maakt duidelijk dat de accijnsverhogingen in Nederland onvoldoende zijn geweest.
-
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben, als hoofdaanvrager van een landelijk consortium voor dementie risico reductie (Nederlands Dementie Preventie Initiatief (NDPI)) bericht gekregen dat zij ruim 3 miljoen euro ontvangen van ZonMw.
-
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben, als hoofdaanvrager van een landelijk consortium voor dementie risico reductie (Nederlands Dementie Preventie Initiatief (NDPI)) bericht gekregen dat zij ruim 3 miljoen euro ontvangen van ZonMw.