FASoS alumna Hanna Novosad tot minister benoemd in the Oekraine

Master European Studies alumna Hanna Novosad is onlangs tot Minister van Onderwijs benoemd in de Oekraine. Hanna Novosad studeerde af in 2013. 

Ze was werkzaam op het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen in de Oekraine, waar ze sinds 2017 leiding gaf aan het Directoraat voor Strategische Planning en Europese Integratie. Hanna Novosad was aangesteld sinds de overwinning van de EuroMaidan revolutie in 2014, als adviseur van de toenmalige Minister van Onderwijs Serhiy Kvit. Het ministerie noemt het directoraat Strategische planning een "think tank". Hanna is tevens alumna van de Kyiv-Mohyla Academie (afstudeerrichting Politiek). 

Lees ook

  • Filosofe Maud Oostindie van de Universiteit Maastricht is één van de nieuwe ‘Faces of Science’ die vandaag gepresenteerd werden door de KNAW. Via blogs en vlogs gaat zij laten zien hoe haar leven als beginnend wetenschapper eruitziet.

  • Levende hersenen in een laboratorium en onderzoek naar internetvrijheid. Maar liefst twee wetenschappers van Universiteit Maastricht zijn dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Breng jij ook je stem uit?

  • Klimaat, oorlog en oplevend nationalisme: mondiale samenwerking rammelt aan alle kanten. Toch pleit hoogleraar Mathieu Segers nog voor Europees leiderschap: ‘Als dood en verderf om zich heen grijpen, en er eigenlijk geen licht meer lijkt te zijn, ontstaan vaak de meest briljante plannen.’