20 december 2018

Enactus: ondernemende studenten met een groot hart

Studenten die niet alleen iets positiefs willen bijdragen aan de samenleving, maar ook een ondernemersgeest hebben, kunnen terecht bij Enactus Maastricht. Ook dit is een wereldwijde studentenorganisatie, actief in 36 landen.

enactus

Cook & Connect

Het draait allemaal om mensen

Ook vice-voorziter Chantal Genovese, masterstudent Sustainable Finance, ziet in Enactus een ‘perfect fit’. “Ik was al vrijwilliger voor organisaties als Amnesty International en ik dacht: waarom neem ik mijn waardes niet mee in het bedrijfsleven? Ik ben graag betrokken bij de lokale gemeenschap waar ik mensen kan ontmoeten die hetzelfde in het leven staan als ik. Het draait uiteindelijk allemaal om mensen. Om samen een gemeenschap te creëren die duurzaam en ethisch kan groeien.” Afhankelijk van het gekozen project is een team twee à drie uur per week bezig met Enactus. En dan zijn er nog de wekelijkse bijeenkomsten om elkaar bij te praten, niet verplicht. Motivatie is het sleutelwoord boven alles bij Enactus. “We vormen een echt team”, besluit Rens, “van vooral studenten van de School of Business and Economics. Die studenten kunnen bij ons ervaren hoe bedrijfsmodellen echt werken. Maar ook niet-SBE-studenten zijn van harte welkom om met een projectvoorstel te komen.”

Natuurlijk kun je je studententijd voornamelijk in de bibliotheek doorbrengen met een boek, of in het café met een biertje: allebei belangrijk in je studententijd. Maar ik vind het fijn om te zien dat er studenten zijn in Maastricht die ervoor kiezen wat vrije tijd aan de samenleving te besteden. Ik ben ervan overtuigd dat niet alleen de samenleving daar beter van wordt, maar ook de studenten zelf. We kunnen anno 2018 het ‘samen’ in het woord ‘samenleving’ niet genoeg benadrukken. Samen maken we er iets moois van, iets beters. Een groot compliment voor alle studenten die dat al zo jong beseffen.
Rianne Letschert, Rector of Maastricht University
Door: Femke Kools (tekst)