Eerste studenten afgestudeerd aan UM in Biobased Materials

Na twee jaar hard werken, kreeg de eerste groep studenten van de master Biobased Materials hun welverdiende diploma uitgereikt.

De ceremonie vond plaats op de Brightlands Chemelot Campus waar de afstudeerders de afgelopen twee jaar geleerd en gewerkt hebben. Deze campus ligt in een industriële omgeving, welke goed aansluit bij de doelen van Universiteit Maastricht wat betreft het Biobased Materials onderzoek en onderwijs.

Gedurende de ceremonie werden de studenten geprezen voor hun academische expertise, motivatie, doorzettingsvermogen en de wil om te blijven leren.

Biobased Materials

In hun master thesis projecten werkten de student aan de biokatalyse en synthese van nieuwe bouwstenen voor innovatieve biobased polymeren, het verwerken en bewerken van composiet materialen en de bio-afbreekbaarheid van synthetische polymeren zoals nylon.

Wij danken de studenten voor hun bijdrage aan de groeiende ‘Biobased Academic Community’ op de Brightlands Chemelot Campus en wensen hen heel veel succes in hun toekomstige loopbaan.

De afgestudeerden

  • Luciano Monsegue is op zoek naar PhD-positie buiten de UM
  • Chang Liu zal aan haar eigen start-up gaan werken op de Brightlands Chemelot Campus, in samenwerking met de Brigthlands Innovation Factory en enkele bedrijven
  • Inge Hermsen kreeg haar diploma met de waardering summa cum laude en zal haar carrière voortzetten bij Corbion  
  • Matthew Elford blijft voor de komende maanden verbonden aan het Aachen-Maastricht Institute Biobased Materials (AMIBM)
  • Petya Yaneva is op zoek naar een PhD positie buiten de UM

Van links naar rechts: Luciano Monsegue, Chang Liu, Inge Hermsen, Matthew Elford, Petya Yaneva

Lees ook

  • Vaatchirurg en bijzonder hoogleraar Clinical Engineering Lee Bouwman houdt zich bezig met de implementatie van baanbrekende technieken in de gezondheidszorg. Hiervoor is samenwerking tussen technische en klinische deskundigen onontbeerlijk. Met inmiddels een waaier aan gezamenlijke innovaties als...

  • Vier jonge onderzoekers kunnen de komende vier jaar starten met onderzoek op het gebied van biotechnologie en techniek voor gewassen, dankzij de samenwerking tussen de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht. De onderzoekers gaan aan de slag op de Brightlands Campus Greenport in Venlo...

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...