Carlos Cadena Gaitan genomineerd voor Inspired Leadership Award

Carlos Cadena Gaitan, gepromoveerd aan de UM en als affiliated researcher verbonden aan UNU-MERIT, is een van de zeven wereldwijde genomineerden voor de Inspired Leadership Award. Deze Award wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt tijdens ‘The Performance Theatre’, in het bijzijn van 150 CEO’s uit de zakenwereld en politiek. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 17 en 18 juni 2016 in Londen.

Carlos Gaitan is mede-oprichter van La Ciudad Verde, een organisatie die academische kennis over duurzaamheid via social media en kunst met het grote publiek deelt. Een van zijn initiatieven is de campagne BikesForLife waaraan meer dan 100.000 Columbianen in 200 steden deelnemen. Daarnaast is hij coördinator van de World Bicycle Forum, waar politici, beleidsmakers, advocaten, artiesten en burgers nadenken over hoe fietsen, als transportmiddel, kunnen bijdragen tot betere en schonere steden.

Carlos Gaitan is als hoogleraar verbonden aan de EAFIT University (Medellin) in Columbia.

Tot 2015 heeft The Performance Theatre de Award uitgereikt aan pioniers die in hun ogen ideaal leiderschap representeren. Vanaf 2015 wordt de Award toegekend aan opkomende leiders die hebben aangetoond dat zij het ​​potentieel hebben om positieve veranderingen op een wereldwijde schaal te realiseren. Eerdere winnaars van de Award zijn Ratan Tata en Richard Branson.

Meer informatie: http://theperformancetheatre.com.

Carlos Gaitan

Lees ook