Zomer in Maastricht

“Deze zomer leer ik de perfecte cappuccino te bereiden”

Mirko Badzurek, bijna klaar met zijn bachelorscriptie voor Gezondheidswetenschappen

summer in maastricht

Dus, waarom blijf je (een groot deel van) deze zomer in Maastricht?
“Enerzijds omdat in Schinveld, het dorp waar ik vandaan kom, echt helemaal niks te doen is in de zomer. Hoewel het maar dertig kilometer verderop ligt, ben ik bovendien bijna anderhalf uur onderweg van deur tot deur met het openbaar vervoer. Anderzijds blijf ik in Maastricht omdat ik dan extra uren kan werken om wat bij te verdienen.”

Wat doe je voor werk?
“Sinds twee maanden werk ik bij Coffeelovers in het Studenten Service Centrum: een superleuke baan, uitdagend ook. Zo kan ik de balans bewaren in mijn inkomsten en uitgaven. Ik ben namelijk ook lid van een Tragos-dispuut en dan heb je een vrij intensief sociaal leven.”

Waarin zit ‘m de uitdaging precies?
“Een perfecte koffie of cappuccino maken lijkt makkelijker dan het is. Ik ben nog bezig met de barista-opleiding binnen het bedrijf en mag nu dus alleen onder supervisie aan het apparaat. Maar het opschuimen van de melk, met de juiste temperatuur en dikte en dan mooi in de kop gieten, dat vind ik nog een hele uitdaging. En de lat ligt natuurlijk hoog, want koffie is waar het allemaal om draait. Maar het team is leuk, het contact met de klanten ook en je bent voortdurend bezig, waardoor de tijd vliegt.”

Ben je al eerder hier gebleven in de zomer?
“Ja, ik doe dat eigenlijk al sinds ik drie jaar geleden hierheen verhuisde voor mijn studie. Toen werkte ik de hele zomer in de kledingzaak waar ik hiervoor drie jaar werkte.”

En wat doe je dan zoal in de stad?
“De zomervakantie is de perfecte tijd om de stad beter te leren kennen. Tijdens je collegejaar ben je eigenlijk te druk om nog te zien hoe mooi Maastricht is. In de zomer kun je eens een rondleiding door de grotten doen, of een wandeling op Sint Pieter. Beetje sporten, barbecueën met vrienden die ook hier blijven. Misschien ga ik zelfs nog met mijn moeder naar een concert van André Rieu op het Vrijthof. Tot slot werk ik ook nog een beetje als acquisitiemanager voor de INKOM, dus ik doe de contacten met sponsors.”

En wat is het plan na de zomer? 
“Dan wil ik de master Global Health hier in Maastricht gaan doen. Dat kan ook elders in het land, maar ik zit hier prima, in mijn appartement, met mijn vrienden en inmiddels vriendin. Ik zag geen noodzaak om voor één jaar ergens anders opnieuw te beginnen. Daarna is het wel tijd om Limburg te verlaten. Misschien richting Utrecht, kijken of dat bevalt. Ik sluit niet uit dat ik ooit terugkeer naar Maastricht, maar Schinveld? Nee, dat lijkt me sterk.”

Lees ook

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...

  • In de komende maanden deelt de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi...

Meer nieuws