Voorlichtingsactiviteiten

De Universiteit Maastricht (UM) vindt het belangrijk dat elke studiekiezer op de juiste plek terecht komt. Om je te helpen bij het maken van je studiekeuze, bieden we allerlei activiteiten waardoor je onze opleidingen en ook de universiteit een beetje beter leert kennen. 

Naast de open dagen voor aankomende bachelor- en masterstudenten bieden we bijvoorbeeld online voorlichtingen en een virtuele open dag. Je kunt ook een keer langskomen voor een Experience Day om onze universiteit te ervaren. Bekijk ons volledige aanbod hieronder.

 

Overige activiteiten

 • Om ouders zo goed mogelijk te kunnen informeren organiseren we twee keer per jaar een avond voor ouders van leerlingen uit 4/5/6 vwo.
 • Voor leerlingen van basisscholen in de regio organiseren we het KidzCollege. In deze volleges komen leerlingen uit groep 8 op een toegankelijke, begrijpelijke en boeiende manier in aanraking met wetenschap.
 • Met decanen en mentoren kunnen we ook individuele bezoeken inplannen. Lees meer over onze activiteiten voor decanen/mentoren.

Aankomende voorlichtingsactiviteiten

 • 01 jul 01 jan

  Persoonlijke FHML campustour

  Een universiteit en een programma kiezen zijn belangrijke keuzes. Daarom organiseren we verschillende studie evenementen doorheen het jaar, zoals de Bachelor/Master Open Dag en de Experience Days. Kan je niet aanwezig zijn bij deze evenementen of verkies je een persoonlijke afspraak? Dan bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijke campustour te volgen. Een van onze studenten neemt je graag mee rond de campus, om ook alle vragen te beantwoorden die je hebt.

 • 12 nov 30 jun
  00:00

  Health Food Innovation Management - Student for a day

  This will help you find out whether Health Food Innovation Management is right for you. The student who accompanies you will also give you an accurate impression of the Venlo student life.

 • 21 apr 23 jun
  08:15 - 15:30

  Meeloopdag | Rechtsgeleerdheid & Fiscaal Recht

  Tijdens de Meeloopdag ervaar je hoe het is om rechtenstudent te zijn. Dit betekent dat je een échte onderwijsgroep gaat observeren*. Deze onderwijsgroep bestaat uit huidige rechtenstudenten die over een actueel juridisch onderwerp discussiëren onder leiding van een tutor. Zo krijg je een goed beeld van hoe Probleemgestuurd Onderwijs in de praktijk werkt.

More event items