Scholierenactiviteiten UM

Fase 1: Ontdek

In de eerste fase van het studiekeuzeproces ga je onderzoeken welke opleidingen je leuk lijken. Hierbij is het belangrijk dat je stilstaat bij wie jij bent: wat wil je en wat kun je? En welke factoren zijn voor jou belangrijk om te bepalen wat en waar je wilt gaan studeren.

4 vwo Oriëntatiedag Oriëntatiedag voor 4-vwo leerlingen; kennismaking met de universiteit en wetenschappelijk onderwijs
Bachelor Open Dag Informatiesessies over alle bacheloropleidingen, onderwijs aan de UM, een rondleiding en meer
Scholierenactiviteiten UM

Fase 2: Verken

In deze fase ga je gerichter kijken naar die bacheloropleidingen die je interessant lijken en waarover je graag meer wil weten. Je verzamelt informatie over de opleidingen en vindt het fijn om te spreken met iemand die deze opleiding volgt of heeft afgerond.

Online profielwerkstukbegeleiding Meer informatie volgt
Scholierenactiviteiten

Fase 3: Verdiep

Na het verkennen ga je je actief verdiepen in een studie. Je gaat je een beeld vormen van de de studie, of deze studie bij je past en gaat bacheloropleidingen met elkaar vergelijken. Na deze fase ben je in principe klaar om een definitieve studiekeuze te maken.

TeenzCollege Multidisciplinair programma voor ambitieuze scholieren, waarbij je deelneemt aan lezingen en onderwijsbijeenkomsten. Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.
High School Summer Course

Meerdaagse cursus tijdens de zomervakantie waarbij je kennismaakt met de Universiteit Maastricht

Scholierenactiviteiten fases

Fase 4: Check!

Na het doorlopen van alle fases is het tijd om een definitieve keuze te maken. Check nogmaals de informatie die je verzameld hebt en klopt bij het beeld dat je gevormd hebt. En mocht je nog twijfelen, dan kun je teruggaan naar de verdiepingsfase.

Student-for-a-day Je loopt een dagje mee met een van onze studenten bij de opleiding van jouw keuze. Voor leerlingen in 5 en 6 vwo.
Experience Day Je volgt proefcolleges en praat met huidige studenten, zodat je ervaart hoe het is om te studeren in Maastricht.
  • Fase 1: Ontdek

• Fase 2: Verken