Voorlichtingsactiviteiten

De Universiteit Maastricht (UM) vindt het belangrijk dat elke studiekiezer op de juiste plek terecht komt. Om je te helpen bij het maken van je studiekeuze, bieden we allerlei activiteiten waardoor je onze opleidingen en ook de universiteit een beetje beter leert kennen. Zo kun je tijdens het schooljaar bijvoorbeeld een dagje meelopen tijdens een meeloopdag of 'Experience Day' en is er in zomervakantie de mogelijkheid om een hele week te komen proefstuderen.

Overige activiteiten

• Om ouders zo goed mogelijk te kunnen informeren organiseren we twee keer per jaar een avond voor ouders van leerlingen uit 4/5/6 vwo.
  • Voor leerlingen van basisscholen in de regio organiseren we het KidzCollege. In deze colleges komen leerlingen uit groep 8 op een toegankelijke, begrijpelijke en boeiende manier in aanraking met wetenschap.
  • Scholieren kunnen in de zomer deelnemen aan een van onze zomercursussen: de Brightlands Summer Tour of het High School Summer College.
  • Met decanen en mentoren kunnen we ook individuele bezoeken inplannen. Lees meer over onze decanen-/mentorenactiviteiten.

Aankomende voorlichtingsactiviteiten