Goed eten
Voeding en landbouw geven het menselijk bestaan betekenis. Het huidige voeding- en landbouw-regime produceert grote problemen, zoals klimaatopwarming, milieuvernietiging, dierenleed en armoede. Een belangrijk probleem is dat de kloof tussen productie en consumptie vervreemding bij consumenten en boeren teweeg brengt. Het is tegenwoordig gebruikelijk om je te bedienen van gemaksvoeding, in de plaats van je intensief met je maaltijd bezig te houden. Hiermee correspondeert de landbouw- opvatting dat productie en kwantiteit centraal moeten staan. Echter, directe omgang met voeding en landbouw, dat wil zeggen cognitieve, normatieve en expressieve voedselvaardigheden, zijn net zo belangrijk als gezondheids- en taalvaardigheden. Ze dienen ondersteund te worden door maatschappelijke praktijken, zoals voedseldemocratie, voedselwethouders en boeren-vaardigheden.
Extra informatie
Datum
Donderdag 6 december, 20.00 uur
Entree
Gratis
Over de spreker
Prof. dr. Michiel Korthals
emeritus hoogleraar toegepaste filosofie , Wageningen Universiteit en Vrije Universiteit
Lees ook
-
12 sep 10 okt19:30 - 21:30
Human Rights
Studium Generale | Lecture Series
-
16 sep 14 okt19:30 - 21:30
Woorden wiegen en wegen: een inleiding in de taalfilosofie
Studium Generale | Collegereeks
-
17 sep 15 okt19:30 - 21:30
Medisch-ethische dilemma's
Studium Generale | Collegereeks