05 apr
20:00
Studium Generale | 3 Lezingen

De kunstzomer van 2017 - Deel 1

Met de opening van de Documenta in Athene gaat de bij voorbaat unieke kunstzomer van 2017 van start. Uniek alleen al omdat de drie belangrijkste evenementen ter wereld er in samenkomen: Skulptur Projekte in Münster, de Documenta in Kassel en Athene en de Biënnale in Venetië. De eerste wordt eens in de tien jaar gehouden en biedt een groots opgezet overzicht van actuele object-, installatie- en beeldhouwkunst. Het tweede, vijfjaarlijkse Documenta geldt als de belangrijkste tentoonstelling van actuele beeldende kunst in de wereld. De laatste is het opwindende spektakel in Venetië dat elke twee jaar het internationale kunstbedrijf in zijn volle breedte toont.

Tijdens De Kunstzomer van 2017 biedt Ko van Dun tijdens drie lezingen een vooruitblik op deze evenementen en gaat hij via het verhaal van de kunst dieper in op de grote thema’s als beeldcultuur, consumentisme, globalisering en netwerkwereld. Wie zijn we? Waar zijn we? Hoe zijn we er gekomen? Het zijn vragen die in onze tijd een steeds grotere lading hebben gekregen. De kunstzomer van 2017 zal er op alle mogelijke manieren van getuigen.

De drie bovengenoemde evenementen worden niet per lezing afzonderlijk behandeld. Ze dienen als uitgangspunt voor een verdere beschouwing over hedendaagse kunst.

Begeleidend beeld: 'Guardians of Time' door Manfred Kielnhofer

Lees ook

Meer events