MCICM and SPARC are partners for AHRC Classical Music Network

Het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music en het Sheffield Performer & Audience Research Centre (SPARC) hebben een netwerk dat tot doel heeft te begrijpen hoe klassieke muziek deel uitmaakt van de kunstscene in verschillende steden in Groot-Brittannië en Europa.

De geselecteerde steden in Groot-Brittannië zijn Birmingham, Cardiff, Glasgow, Leeds en Liverpool en in Europa Graz, Oostenrijk en Groningen, Nederland. Deze steden zijn gekozen omdat ze allemaal een kenmerkende klassieke muziekscene hebben en een ‘leidende academicus’ die op de een of andere manier geïnteresseerd is in de toekomst van klassieke muziek. Het project zal zich richten op publieksonderzoek, de carrières van componisten, artiesten en andere afgestudeerden in de muziek, en de ‘kunstecologie’, dat wil zeggen hoe organisaties op een plek bij elkaar passen.

Enkele van de doelstellingen van het project zijn onder meer het creëren van een netwerk van academici en praktijkmensen met ambities om de klassieke muzieksector te versterken en te innoveren, om een raamwerk te ontwerpen om de opbouw van netwerken te vergemakkelijken, om de barrières voor klassieke muziekorganisaties die samenwerken te identificeren en aan te pakken. , om diepgewortelde veronderstellingen over de opleiding en carrièrepaden van klassieke muzikanten uit te dagen, om betekenisvolle veranderingen teweeg te brengen in de steden waar het netwerk zich op richt en om nieuwe partnerschappen op te bouwen voor toekomstig samenwerking.

MCICM AHRC event

Het netwerk wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Arts and Humanities Research Council in Groot-Brittannië.

Meer informatie is te vinden op de network website.
Meer informatie over SPARC.

Lees ook