Werken naast je studie

Studenten van de UM die willen werken naast hun studie kunnen een baan vinden via Uitzendbureau van de UM ‘InterUM’, het UM vacancy board, of een van de vele uitzendbureaus. Je kunt ook een studentenbaan zoeken binnen de Universiteit Maastricht.

Detacheringsbureau InterUM

InterUM is er speciaal voor studenten van de UM die zich willen oriënteren op hun toekomstig vakgebied en ervaring willen opdoen. Niet zomaar een bijbaan dus. InterUM bemiddelt onder andere in de volgende functies: studentassistenten, studenttutoren, onderzoeksassistenten, surveillanten, administratief en secretarieel personeel, receptiemedewerkers en enquêtrices.

Schrijf je in via www.interum.eu  

Vind vacatures via UM Vacancy board

Dit is het centrale vacatureplatform van de Universiteit Maastricht voor studenten en alumni. Zoek in het UM Vacancy board naar bijbanen. Organisaties plaatsen hierin hun vacatures voor starters en ervaren professionals, stages, bijbanen en vrijwilligerswerk.

UM Vacancy board

Geld terugkrijgen van de Belastingdienst

Heb of had je een bijbaan tijdens je studie? Dan betaal je automatisch belasting over je loon. Van dat geld kun je vaak een deel terugkrijgen als je aangifte inkomstenbelasting doet. Je kunt tot vijf jaar terug geld terugkrijgen en dat kan zo oplopen tot een paar honderd euro. Doe voor elk jaar dat je een bijbaan hebt of had aangifte inkomstenbelasting.

Wil je precies weten hoe het zit met belasting als je werkt? Kijk dan op belastingdienst.nl/jongeren  . Daar staat alles over aangifte doen en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet te veel belasting betaalt. Met de aangifte-app van de Belastingdienst  check je of je geld terugkrijgt en doe je aangifte inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. In de app zijn bijna al jouw gegevens al voor je ingevuld. Je hoeft ze vaak alleen nog maar te controleren.