6 oktober 2017

Rico Möckel wint IMPACT COURSE competitie

UM-onderzoeker Rico Möckel heeft de competitie gewonnen van UM’s IMPACT COURSE, met zijn intelligente robotspellen waarmee je de cognitieve, fysieke en sociale vaardigheden van ouderen en kinderen kunt meten. De cursus heeft als doel  Maastrichtse onderzoekers (van UM, MUMC+ en Zuyd Hogeschool) bewust te maken van de economische en maatschappelijke impact die hun werk kan hebben. Möckel, universitair docent ‘Robotics and Intelligent Systems’ bij het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE), was één van de vijf finalisten die hun onderzoek mochten pitchen. De prijs bedraagt duizend euro.

De vijf genomineerden voor de prijs, die op 3 oktober hun onderzoek presenteerden waren: Barbara Belfi (School of Business and Economics/ROA), Katrien Bernaerts (Faculty of Humanities and Sciences), Rico Möckel (Faculty of Humanities and Sciences), Joost Lumens (Faculty of Health, Medicine and Life Sciences) en Darian Meacham (Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen). De onderwerpen liepen uiteen van de effectiviteit van onderwijs aan vluchtelingenkinderen tot de ontwikkeling van milieuvriendelijke verf.

Andere winnaars IMPACT COURSE
Tweede werd Joost Lumens, met zijn onderzoek naar de virtuele vingerafdruk van het beschadigde hart. Hij richt zich op patiënt-specifieke computersimulaties van het hart. Op de derde plaats eindigde Darian Meacham. Hij houdt zich bezig met de ethiek van opkomende technologieën. Zijn doel is een expertisecentrum op dit vakgebied binnen zijn faculteit van de grond te krijgen. Aan de IMPACT COURSE namen 18 onderzoekers van de UM en 2 onderzoekers van Zuyd Hogeschool deel. De jury bestond uit Nick Bos, vice-voorzitter van het College van Bestuur, Jan Cobbenhagen, directeur Brightlands Maastricht Health Campus en Knowledge Transfer Office, Jacqueline de Groot, Public Affairs functionaris aan de UM, en Margot Krijnen, UM-woordvoerder.

impact groep

Rico Möckel: “De IMPACT COURSE was bijzonder stimulerend en leverde heel veel waardevolle informatie op waarmee ik de impact van mijn onderzoek kan vergroten. Ik ben erg blij dat ik eraan kon deelnemen en zoveel uitmuntende collega’s van andere disciplines kon ontmoeten. Ik hoop dat nog veel meer jonge onderzoekers in de komende jaren van de IMPACT COURSE kunnen profiteren.”

Lees ook het nieuwsbericht van eerder dit jaar, bij de start van de IMPACT COURSE.