Wonen in Maastricht

Ga je op kamers? Ga je verhuizen of blijf je juist op hetzelfde adres wonen? Zorg dat je weet wat je moet doen.

Is er een woningtekort in Maastricht?

Dat hangt af van de tijd van het jaar waarin je je zoektocht begint. Over het algemeen wordt de studentenwoningmarkt in Maastricht elk jaar drukker. In augustus/september en januari/februari kan het aanbod zeer beperkt zijn, dus begin je zoektocht zo vroeg mogelijk, bij voorkeur al in mei (wanneer je met je studie start in september) of in oktober (wanneer je met je studie start in februari). Anders kan het zijn dat je helemaal geen geschikte woonruimte kunt vinden.

Bovendien is het veel beter als je je accommodatie al vroeg hebt geregeld. Op die manier kun je de stad ervaren en ervan genieten, voordat je studie begint.

Dus, nogmaals, begin zo snel mogelijk met het zoeken naar een woonruimte! Dat wil zeggen ruim voordat je naar Maastricht komt. Doe je dat niet, dan kan het zijn dat je kostbare tijd verspilt aan het vinden van een kamer, wat je studie ernstig kan beïnvloeden.

Bedenk ook dat het regelen van woonruimte in Maastricht je eigen verantwoordelijkheid is. De universiteit biedt geen studentenhuisvesting aan. We kunnen je alleen zo goed mogelijk adviseren.

Lees meer: tips en waarschuwingen

Vind woonruimte in Maastricht

Verhuis je naar Maastricht en ben je op zoek naar een nieuw thuis? Of woon je al in Maastricht en ben je toe aan een upgrade? Er zijn allerlei manieren om huisvesting in Maastricht te vinden. De Universiteit Maastricht werkt samen met meerdere organisaties (zoals Maastricht Housing en Match Maastricht) om zo haar studenten en medewerkers te helpen geschikte woonruimte te vinden.

Lees meer 

Verhuizen. Geef je nieuwe woonadres door

Ben je student aan de UM en ga je verhuizen? Zorg dan dat je nieuwe woonadres bij de Universiteit Maastricht bekend is. Hoe je dat doet is afhankelijk van je situatie. Verhuis je binnen Nederland, kom je uit het buitenland, of ga je juist over de grens wonen. Schrijf je in ieder geval in bij de gemeente waar je gaat wonen. Ga je in Maastricht wonen, dan kun je hulp krijgen met inschrijven.

Lees meer

Huurteam Zuid-Limburg

Probleem met je borg of huurcontract, betaal je te veel huur of servicekosten, wordt je studentenhuis slecht onderhouden? Studenten van de Universiteit Maastricht die woonruimte huren, kunnen advies en begeleiding krijgen van het Huurteam Zuid-Limburg.

Lees meer 

Parkeermogelijkheden

Ben je van plan om dagelijks met de auto (vanuit het buitenland) naar de Universiteit Maastricht te reizen? Of woon je in Maastricht en ben je in het bezit van een auto? Dan biedt de universiteit, in samenwerking met de gemeente Maastricht, een aantal parkeermogelijkheden.

Lees meer