Wonen in Maastricht

Ga je op kamers? Ga je verhuizen of blijf je juist op hetzelfde adres wonen? Zorg dat je weet wat je moet doen.

Is er een woningtekort in Maastricht?

Dat hangt af van de tijd van het jaar waarin je je zoektocht begint. Over het algemeen kan het aanbod van beschikbare studentenkamers in Maastricht erg beperkt zijn rond juli en augustus en december en januari.

Als je van plan bent om voor je opleiding naar Maastricht te verhuizen, adviseren wij je met klem om voor de start van het studiejaar een woonruimte te vinden in of rond de stad. Dus begin je zoektocht zo vroeg mogelijk, bij voorkeur al in mei (als je met je studie begint in september) of oktober (als je start in februari). Anders kan het zijn dat je helemaal geen woonruimte hebt op het moment dat het studiejaar begint.

Bovendien is het veel beter als je je accommodatie al vroeg hebt geregeld. Op die manier kun je de stad ervaren en ervan genieten, voordat je studie begint.

Mocht het echt niet lukken om woonruimte te vinden voor het begin van het studiejaar, dan vragen we je je komst naar Maastricht te heroverwegen. Weet dat de UM je niet kan helpen, want de UM biedt zelf geen studentenhuisvesting aan.

Lees meer: tips en waarschuwingen

Vind woonruimte in Maastricht

Verhuis je naar Maastricht en ben je op zoek naar een nieuw thuis? Of woon je al in Maastricht en ben je toe aan een upgrade? Er zijn allerlei manieren om huisvesting in Maastricht te vinden. De Universiteit Maastricht werkt samen met meerdere organisaties (zoals Maastricht Housing en Match Maastricht) om zo haar studenten en medewerkers te helpen geschikte woonruimte te vinden.

Lees meer 

Verhuizen. Geef je nieuwe woonadres door

Ben je student aan de UM en ga je verhuizen? Zorg dan dat je nieuwe woonadres bij de Universiteit Maastricht bekend is. Hoe je dat doet is afhankelijk van je situatie. Verhuis je binnen Nederland, kom je uit het buitenland, of ga je juist over de grens wonen. Schrijf je in ieder geval in bij de gemeente waar je gaat wonen. Ga je in Maastricht wonen, dan kun je hulp krijgen met inschrijven.

Lees meer

Huurteam Zuid-Limburg

Probleem met je borg of huurcontract, betaal je te veel huur of servicekosten, wordt je studentenhuis slecht onderhouden? Studenten van de Universiteit Maastricht die woonruimte huren, kunnen advies en begeleiding krijgen van het Huurteam Zuid-Limburg.

Lees meer 

Parkeermogelijkheden

Ben je van plan om dagelijks met de auto (vanuit het buitenland) naar de Universiteit Maastricht te reizen? Of woon je in Maastricht en ben je in het bezit van een auto? Dan biedt de universiteit, in samenwerking met de gemeente Maastricht, een aantal parkeermogelijkheden.

Lees meer