Geldzaken

Studeren kost geld... Neem je een bijbaantje of ga je toch alles lenen? Het is goed om je te oriënteren op je wensen en mogelijkheden.

Studiefinanciering

Bij DUO test je of je onder het nieuwe stelsel valt, bekijk je een overzicht van alle maatregelen en krijg inzicht in je financieringsbehoefte.

Lees meer

Werken naast je studie

Studenten van de UM die willen werken naast hun studie kunnen een baan vinden via Uitzendbureau van de UM ‘InterUM’, de database van Career Services, of een van de vele uitzendbureaus. Je kunt ook een studentenbaan zoeken binnen de Universiteit Maastricht.

Lees meer

Wat kost studeren?

Studeren kost misschien wel meer dan je denkt. Om je een idee te geven van deze kosten, hebben we op een rijtje gezet wat de gemiddelde student ongeveer per maand uitgeeft.

Lees meer

Verplichte zorgverzekeringen

Iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland woont en/of werkt moet verzekerd zijn tegen ziektekosten. Dit is een wettelijke verplichting die ook geldt voor studenten.

Lees meer

Fondsen voor studenten

Voor studenten aan de UM is een aantal fondsen beschikbaar. Daar kun je mogelijk gebruik van maken als je studievertraging oploopt, topsport bedrijft, of voor je studie naar het buitenland gaat. Daarnaast zijn er fondsen voor studenteninitiatieven die aansluiten bij de visie van de UM.

Lees meer

Studerende moeders

Ben je een (aankomende) studerende moeder? Dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor voorzieningen, toeslagen en een financiële tegemoetkoming.

Lees meer