21 oktober 2016

Universiteit Maastricht en Brightlands Materials Center starten grootste Europese onderzoeksprogramma naar 3D-printen voor biomedische toepassingen

Universiteit Maastricht (UM) en Brightlands Materials Center (BMC) starten samen het grootste onderzoeksprogramma naar 3D-printen en de biomedische toepassing daarvan in de regeneratieve geneeskunde in Europa. Regeneratieve geneeskunde houdt zich bezig met het regeneren van cellen, weefsels en organen. UM en BMC gaan de uitdagingen op technologisch en materieel gebied aan om 3D-bioprinten door te ontwikkelen, met als uiteindelijk doel het toe te kunnen passen in de medische wereld. In dit nieuwe samenwerkingsplatform werken UM en BMC samen met andere publieke en particuliere partners zoals DSM en TNO en de Provincie-Limburg.