Succesvolle en drukbezochte Bachelor Open Dag

Bachelor's Open Day

Afgelopen zaterdag mocht de Universiteit Maastricht meer dan 3.000 aankomende studenten met hun ouders/verzorgers verwelkomen tijdens de Bachelor Open Dag.

Van 10:00 tot 17:00 uur vonden er elk uur informatiesessies plaats, waarin de bezoekers werden geïnformeerd over de bacheloropleidingen en het Probleemgestuurd Onderwijs. Aankomende studenten konden toekijken bij - en soms ook deelnemen aan -  een groot aantal demonstraties, zoals Moot Court, Research based Learning, Lab demo’s en Skillslab-trainingen.

Informatiemarkten
Naast deze drukbezochte informaties- en  interactieve sessies konden bezoekers ook terecht bij de informatiemarkten, die niet alleen bij de faculteiten zelf plaatsvonden, maar ook bij het Studenten Service Centre (SSC). Hier was een internationale informatiemarkt waar studenten, alumni en UM-collega’s geduldig niet alleen alle vragen over de studie, carrièreperspectieven, studiefinanciering en eventueel benodigde visa beantwoorden, maar ook enthousiast vertelden over het zeer internationale studentenleven in Maastricht.

Student Room Escape, een photo booth en een tijdmachine
Nieuw tijdens deze open dag was de Student Room Escape bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences. Hier konden de aankomende studenten aan den lijve ervaren hoe druk én leuk het studentenbestaan is. Bij SSC stond de Green Screen Photo booth, waar aankomende studenten zich konden laten vereeuwigen in die stad, waarin zij ooit als uitwisselingsstudent of stagiaire hopen te wonen. De Faculty of Arts and Social Sciences bood 'een tijdmachine', waar aankomende studenten zich konden laten vereeuwigen als de persoon die zij over tien, twintig jaar verwachten te zullen zijn!

Even terugtrekken van alle drukte rondom de open dag activiteiten was mogelijk bij de School of Business. Daar was een speciale lounge geopend – met biljart – waarin de bezoekers de bevindingen van deze zeer geslaagde Bachelor’s Open Dag in alle rust kunnen overdenken.

Bekijk het social media tagboard
Ook tijdens deze Bachelor Open Dag waren de UM Social Media reporters de hele dag in de weer met het vastleggen van de leukste en meest interessant momenten. Deze social media posts – met #UMBOD17 - zijn terug te vinden op  het social media tagboard.

De volgende Bachelor Open Dag zal plaatsvinden op zaterdag 25 november 2017.
 

Lees ook

  • Overweeg je de masteropleiding Epidemiologie aan de Universiteit Maastricht te volgen? Als student volg je een breed eenjarig programma dat continu streeft naar verbetering. Na het behalen van je diploma kun je je certificeren als Epidemioloog A en na het behalen van een PhD in Epidemiology bij de...

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Groot succes voor onze faculteit in de VAR-pleitwedstrijd!