Een geslaagde Bachelor Open Dag

Afgelopen zaterdag mocht de Universiteit Maastricht meer dan 3.600 aankomende studenten verwelkomen tijdens de Bachelor Open Dag.  Naast de informatiesessies over de bacheloropleidingen, werden ook de verschillende informatiemarkten, sklillslabs en laboratoria - zoals bijvoorbeeld het Virtual Reality Lab - zeer goed bezocht.

Naast de informatieve sessies en de lezingen was er ook ruimte om op informele wijze met de universiteit en de bacheloropleidingen kennis te maken. De Student Room Escape in Randwijck gaf de aankomende studenten de mogelijkheid het studentenleven op een bijzondere manier te ervaren. Ook de verschillende photo booth’s, de demonstratie van de robots en bijvoorbeeld de quiz bij de rechtenfaculteit konden op grote belangstelling van de bezoekers rekenen. 

Bijzonder tijdens deze Bachelor Open Dag waren de lezingen van Donovan Livingston en Hermien Miltenburg. Deze laatste lezing was speciaal voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Ervaringsdeskundige Miltenburg gaf tips & tricks: wat kun je als ouder doen om je kind te helpen en wat kun je beter niet doen.

Tijdens deze open dag konden bezoekers voor de eerste keer de (in huis ontwikkelde) Maastricht University Open Day app downloaden. Hoewel het gebruik van de app niet helemaal vlekkeloos verliep, waardeerden de bezoekers de app met een 8,3.

Social media reporters van de Universiteit Maastricht waren de hele dag in de weer met het vastleggen van de meest interessante en leukste momenten. Bekijk het social media tagboard voor de leukste momenten.

Lees ook

  • Op 3 en 4 april 2024 presenteerde Philzuid het concert ‘Philstories’ in Opus 9 in de Mariaberg wijk. Samen met Prof.dr. Peter Peters en dr. Veerle Spronck, muzikanten en medewerkers van Philzuid zochten contact met bewoners en buurtorganisaties in Mariaberg. Tijdens diners, vergaderingen en fietsen...

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Marcell Ignéczi. Hij kwam naar Zuid-Limburg om te studeren aan het Department for Knowledge Engineering van de...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...