Life@UM - Sporten in Maastricht
Leef je uit

Sporten in Maastricht

De sportieveling vindt absoluut wat ‘ie zoekt in en om Maastricht. Om te beginnen natuurlijk bij UM SPORT, dat voor studenten en medewerkers meer dan 65 verschillende sportactiviteiten aanbiedt; van Zumba en Klimmen tot Trefbal en Schermen, en van Muay Thai tot Yoga. Voor wie wil trainen wanneer het uitkomt, is er fitness en voor wie in teamverband wil sporten zijn er studentensportverenigingen. 

Bijzonder Universitair Sportcentrum

UM SPORT is gevestigd in het moderne Universitair Sportcentrum. Het is de plek voor alle indoor sporten bij UM SPORT en er worden dan ook veel groepslessen en teamsporten aangeboden. Er is een fitnessruimte met cardio- en krachtapparatuur, waar je alleen of onder leiding van een instructeur kunt trainen. Er is een klimwand en er zijn squashbanen. Naast het ruime sportaanbod biedt UM SPORT haar leden ook diensten aan, zoals een gratis consult fysiotherapie.

Het bijzondere – en ook uniek in Nederland - is dat er in het Universitair Sportcentrum niet alleen tal van sportfaciliteiten worden aangeboden, maar dat er ook studieplekken zijn. Studenten kunnen voor of na een training of work-out studeren in een van 175 ‘Learning Spaces’ of samen met andere studenten aan een project of een opdracht werken.

Sporten in Maastricht - UM Sports Centre

Meer informatie over UM SPORT:

 UM SPORT

 Studentensportverenigingen

Buiten sporten in het park of het heuvelland

Wil je je niet aansluiten bij UM SPORT, dan zijn er meer dan genoeg andere mogelijkheden.
De stad zelf, maar zeker ook de omgeving leent zich uitstekend voor mooie tochten: rennen door de parken, bootcampen op de Sint Pietersberg of fietsen langs de oevers van de Maas.

Natuurlijk zijn er ook talrijke sportvereningen, healthclubs, yoga- en pilates studio’s in Maastricht waar je lid van kunt worden of lessen kunt volgen.  

Sporten in Maastricht - buitensport

Nieuws

  • Alumnus Yuhan Tan combineerde zijn studie Geneeskunde met badminton op het allerhoogste niveau en specialiseerde zich intussen tot orthopedisch chirurg. Studie en topsport is een lastige combinatie maar niet ondoenlijk, waarbij hij veel steun had van de universiteit dankzij de verworven vaardigheden...

  • Ze komen nog eens ergens, onze UM-topsporters. Toen ik Hidde Mollee (19) begin van dit jaar benaderde voor een interview, vroeg hij heel vriendelijk of dat mogelijk was na februari. Hij zat namelijk die hele maand in Namibië voor een hoogtestage. Hoe doe je dat naast je bacheloropleiding...

  • Kort voor ons interview keerde Jordan Habets terug uit Llorett de Mar in Spanje. Niet om daar wild te feesten, zoals je normaal gesproken zou verwachten van een 21-jarige man, maar om er zwaar te trainen. Jordan is al jaren een veelbelovende wielrenner die naast zijn opleiding keihard werkt aan een...

More news items
  • In onze reeks over topsportende studenten is nu Judith Houtvast aan het woord. Judith (19) zwom al diverse Nationale Kampioenschappen en studeert daarnaast in het tweede jaar van de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen. Daarnaast? Hoe doet ze dat en waar legt ze haar prioriteiten?

  • Ze studeren aan de UM, doen hun uiterste best om alles te halen, maar hebben daarnaast een andere grote ambitie: ze willen de top in hun sport bereiken. Jonge mensen die alles opzijzetten om naast hun opleiding een zware training te volgen en aan wedstrijden op hoog niveau mee te doen. Echte...