Update #4: cyberaanval UM

Zoals in update #3 gemeld, wil de Universiteit Maastricht (UM) binnen de mogelijkheden en beperkingen die we momenteel hebben studenten en medewerkers optimaal informeren over de gevolgen voor onderwijs en onderzoek. De processen rondom het onderwijs, die hopelijk weer kunnen starten per 6 januari, zijn van prioritair belang. Daarnaast is de aandacht voor onderzoeksaanvragen van wetenschappers naar voren getrokken. In deze update komen we daarom vooral met informatie voor studenten, docenten en onderzoeksaanvragers. Uiteraard wordt ook hard gewerkt aan de informatievoorziening voor andere groepen. Daar komen we zo snel mogelijk op terug.

We kunnen op dit moment de volgende zaken melden:

Vragen studenten over onderwijs/onderwijsprocessen

Met ingang van maandag 30 december breidt de UM de speciale hulplijn voor studenten uit. Medewerkers van het Studenten Service Centrum (SSC) zullen studenten te woord staan om vragen te beantwoorden en hen verder op weg te helpen.

Ook wordt er op de website een FAQ beschikbaar gesteld waarin antwoorden op veel gestelde vragen te vinden zijn. Deze volgt zo spoedig mogelijk.

Contact met de hulplijn

Let op: lees voor een sneller antwoord op je vraag eerst de FAQ vanaf het moment dat deze beschikbaar is. De hulplijn is op 30 december bereikbaar van 09:30 – 17:00.

  • Telefoonnummer: 043 – 38 85 101
  • E-mailadres: info@m-u.nl.

Vragen studie-aanmelders

Alle aanmeldingen die zijn gedaan bij Studielink, ook , zijn niet verloren gegaan. Zo gauw het kan, nemen we contact op met iedereen in het aanmeldproces

Vragen medewerkers met onderzoeksaanvragen

Er wordt een overzicht samengesteld van deadlines van onderzoeks-subsidies, zoals VENI, Open Competitie en Comenius Teaching Fellows. Het is uiteraard belangrijk om onderzoeksdeadlines zo goed mogelijk te respecteren, maar in gevallen van aantoonbare overmacht zal de UM een beroep doen op coulance bij de betrokken instanties. Let wel, mede vanwege het Kerstreces kunnen op dit vlak geen toezeggingen gedaan worden. De informatie over relevante deadlines is uitgevraagd via subsidieadviseurs. Aanvullende informatie kun je verstrekken aan /muoacademicaffairs@gmail.com

BELANGRIJK!: Blijf van de systemen af

Het is op dit moment van het allergrootste belang dat studenten en medewerkers geen acties uitvoeren op of aan PC’s of systemen van de UM. Dat geldt zowel voor binnen als buiten de universiteit. Dit is om iedere vorm van risico voor het onderzoek- en herstelwerk en voor het behoud van data te vermijden.

Door onze eigen ICT-mensen wordt gewerkt aan het zo spoedig mogelijk weer online krijgen van onze systemen. De UM wordt bijgestaan door specialisten van het gerenommeerde cybersecuritybedrijf Fox-IT. Fox-IT verricht met name onderzoek en adviseert. Op basis van onder andere de uitkomsten van dat onderzoek werkt de UM zelf aan het ‘live’ krijgen van de systemen.

Contact

  • Neem contact op via info@m-u.nl. Telefonisch contact is mogelijk op 043 – 38 85 101 (op 30 december van 09:30 tot 17:00 uur).
  • De media kunnen contact opnemen met UM woordvoerder Fons Elbersen via 06-53944500.

Lees ook

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.

  • Twee jaar geleden startten de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit met een gezamenlijk aanbod om meer eerstegraads leraren voor de klas te krijgen in Limburg. De aandacht richtte zich toen op zij-instromers van buiten het onderwijs en op tweedegraads leraren die hun eerstegraads...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...