Universiteit Maastricht in top 10 jonge universiteiten

De Universiteit Maastricht behoort tot de beste jonge universiteiten wereldwijd; dit jaar behaalt de UM een achtste plaats in de QS ’Top 50 under 50’. Deze ranking speciaal voor universiteiten jonger dan 50 jaar wordt in 2015 voor de 5e keer gepubliceerd. 

De QS ’Top 50 under 50’ concentreert zich op universiteiten met een meer vergelijkbare achtergrond, terwijl algemene rankings instellingen van zeer verschillende leeftijd en profiel in kaart brengen.  
De ‘Top 50 under 50’ is een afgeleide van de QS World University Rankings (WUR). QS paste dit jaar de methodologie aan voor het beoordelen van de wetenschappelijke output van universiteiten. Mede daardoor daalde de Universiteit Maastricht in de QS WUR van plaats 118 naar 169 en daalde de UM ook de ‘Top 50 under 50’ van de 6e naar de 8e positie, maar de UM wist wel een plek in de top tien te handhaven. 

Aziatische universiteiten domineren de top van de lijst, met plaats 1 tot en met 6. De lijst wordt aangevoerd door  Nanyang Technological University in Singapore gevolgd door Hong Kong University of Science and Technology  en Korea Advanced Institute of Science and Technology. De eerste Europese Universiteit vinden we op plek 7 (University of Bath), gevolgd door Universiteit Maastricht, Autonoma Madrid en Autonoma Barcelona. 

De ranglijst QS ‘Top 50 under 50’ is terug te vinden op www.topuniversities.com

Lees ook

Meer nieuws