14 november 2022

Master Open Dag: "Goede pitch van de universiteit"

Tijdens de open dag van afgelopen zaterdag kwamen zo’n 1100 aankomende masterstudenten sfeer proeven en zich een beeld vormen van de opleidingen, het probleemgestuurd onderwijs, de universiteitsgebouwen en het goede leven in Maastricht.

Klik op het icoontje om de hele fotoserie te bekijken.

Foto's: Philip Driessen
 

Feedback

De feedback was grotendeels positief en de voorlichtingssessies en de informele gesprekken met studenten en medewerkers werden zeer gewaardeerd. Gemiddeld gaf men de sessies een 8,7.

Ruim 200 bezoekers namen de moeite om een korte evaluatie in te vullen. “De UM is echt heel goed in marketing”, was het compliment van een van de bezoekers. “Zeer informatief en to the point.” Andere reacties waren wat uitgebreider: “Erg gefocust op het uitleggen van de voordelen van deze specialisatie zonder dat het een verkooppraatje werd voor de geïnteresseerden. De uitleg was uitstekend en de spreker had op elke vraag een antwoord.” En: “Ik vond het leuk hoe de presentator sprak over onderwerpen die toekomstige studenten echt belangrijk vinden op een manier die goed te begrijpen was.”

Natuurlijk waren er ook punten van kritiek: op de geluidskwaliteit, vooral op Zoom, en het “trage” tempo van sommige presentaties. Sommigen gaven advies: “Misschien meer uitleg over het studentenleven”, en: “Vraag misschien een alumni om een beetje te vertellen hoe belangrijk het probleemgestuurd onderwijs voor hem/haar is geweest als ondersteuning van de carrière na de studie.” Maar in het algemeen sprak men van een “Goede pitch van de universiteit”.

De volgende Master Open Dag wordt gehouden op 18 maart 2023.

Contact

Heb je vragen over de Master Open Dag?
 Stuur ons een mailtje

Voor vragen over opleidingen:
 study[at]maastrichtuniversity[dot]nl

 Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven!