Auditcommissie positief over ITK, CeQuInt en Kwaliteitsafspraken

De auditcommissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft een voorlopig positief advies uitgebracht op alle onderdelen van de audit die van 22 – 26 oktober jl. in het kader van de Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK), het ‘Certificate for Quality in Internationalisation’ (CeQuInt), en de Kwaliteitsafspraken is uitgevoerd.

De NVAO zal het advies in de komende maanden beoordelen en een definitief besluit nemen. Dat het panel vanuit haar kritische blik een positief advies uitbrengt, bevestigt de hoge kwaliteit van ons onderwijs en ons sterke internationale universiteitsprofiel. De definitieve rapporten van de NVAO zullen naar verwachting midden december verschijnen.

Lees ook

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Gezonde voeding, voldoende bewegen en cultuur- en talentontwikkeling is goed voor de ontwikkeling van ieder kind. Met het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst wordt dit een vast onderdeel van de schooldag. Universiteit Maastricht stond aan de basis van het concept.

  • De chirurg die na uren opereren de OK verlaat, verslagen, om de naasten te vertellen dat de patiënt het helaas niet heeft gered. Deze rol,  die de meeste mensen alleen kennen uit films en tv-series, moest vaatchirurg Michael Jacobs in zijn carrière vaker vertolken dan hem lief was. Letterlijk nooit...