Kevin van Abswoude (K.S.A.)

Kevin van Abswoude is een docent/promovendus aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Zijn expertise ligt op het gebied van indirecte belastingen, met name het Europese btw- en douanerecht. Onder toezicht van Prof. Dr. Ad van Doesum en Dr. Frank Nellen doet Kevin onderzoek naar de Europese btw- en douaneschulden van ‘third-party logistics providers’ in de belastingheffing van internationale handelsketens.

 

Tussen 2017 en 2020 behaalde Kevin een B.Sc. Fiscale Economie aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Vervolgens zette hij zijn studie voort aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en behaalde een LL.M. Fiscaal Recht, met een specialisatie in de indirecte belastingen. In 2022 rondde Kevin zijn studie af met een M.Sc. in Europees en International Belastingrecht aan de Universiteit van Lund, Zweden, wederom met een specialisatie in indirecte belastingen.

 

Sinds juli 2022 is Kevin verbonden aan de Vakgroep Belastingrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Als docent/promovendus besteedt hij de helft van zijn tijd aan onderwijsactiviteiten, waaronder het geven van werkcolleges, lezingen en het begeleiden van scripties. De overige 50% van zijn tijd is gewijd aan onderzoek, waarin Kevin een proefschrift schrijft en academische artikelen publiceert.