9 mei 2018
ITEM Event

Nachbar Nacht - Heerlen

 

 

Gemeente Heerlen - Nachbar Nacht ITEM

Op woensdag 9 mei 2018, wordt door de Gemeente Heerlen een uniek evenement georganiseerd in het centrum van Heerlen. Dit evenement staat in het teken om de grensligging tussen Heerlen en Aken te vieren. Liever een goede buur, dan een verre vriend! De afstand tussen Heerlen en Aken is zo klein, dat we gemakkelijk van elkaar cultuur en evenementen kunnen profiteren. Om de samenwerking tussen deze twee steden te vieren en om de grensregio onder de aandacht te brengen, organiseert Heerlen de allereerste “Nachbar Nacht”

 

De eerste Nachbar Nacht is onderdeel van het programma in Aken, namelijk de Karlspreis. Deze award zal op 10 mei 2018 worden uitgereikt aan de Franse president Emmanuel Macron

Programma

Student Think Tank uitgesteld 

Nieuwe datum: 23 mei 2018 (18.00-20.30 uur)
Locatie: IBA Informatiecentrum, Heerlen

In het kader van de Nachbar Nacht vindt een student think tank plaats. Deze think tank zal zich focussen op de kansen en mogelijkheden die studenten en young professionals hebben die in dit grensgebied leven. De think tank wordt georganiseerd door de Gemeente Heerlen en het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) Maastricht.

Ben jij student in de grensregio en ga je graag het gesprek aan met medestudenten?

Meld je dan aan voor de creative Think Thank sessie!

Stuur je CV en een korte motivatie naar: dionne.vanoppen[at]maastrichtuniversity[dot]nl.

15:00 – 17:30 Duitse Studentenintroductie: Stadswandeling & BBQ
Duitse studenten krijgen de kans om de stad Heerlen beter te leren kennen, met een leuke interactieve wandeling door het centrum. Als het spel goed is uitgevoerd kunnen de studenten genieten van een lekkere BBQ. Dit evenement is gratis.

Bovendien, is er nog een algemeen programma van de Nachbar Nacht. Dit programma bevat o.a. mural tours met shuttle bussen door de steden Heerlen en Aken, twee films in de Quatro, Klein.Berlijn (met een poetry slam, singer songwriters en breakdance battles), en als laatste een concert van “Nur Deutsche Welle” in de Nieuwe Nor in Heerlen.

Voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Nachbar Nacht kijk op:

www.nachbarnacht.nl

Vier je mee? Klik op aanwezig op  Facebook.