Gezondheidsuniversiteit: De wetenschap achter waarneming
Het woordenboek beschrijft een zintuig als een orgaan dat in staat is om uitwendige prikkels op te nemen of het vermogen om uitwendige prikkels op te nemen. Dus oor, oog, neus, tong en huid of gehoor, gezicht, reuk, smaak en gevoel. Daarmee sommen we de vijf zintuigen op die we allemaal uit de boekjes kennen, maar er zijn er meer. Onze zintuigen lijken haast automatisch te werken en pas bij een verstoring merken we hoe belangrijk ze zijn. Belangrijk om hier eens uitgebreid bij stil te staan in deze reeks.
Elke avond begint met een college van een expert. De colleges worden zowel live als online aangeboden. De posterpresentaties van de studenten in de pauze en de onderwijsgroepen, waarin in kleine groepen onder begeleiding van studenten dieper op de stof wordt ingegaan, zijn alleen live.
- Avond 1 (14 mei): Gehoor
- Avond 2 (21 mei): Zicht
- Avond 3 (28 mei): Gevoel en balans
Avond 4 (4 juni): Reuk en smaak
Avond 5 (11 juni): Prikkelverwerking in het brein
De Gezondheidsuniversiteit Maastricht is een samenwerking tussen het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht. Het is een initiatief van studenten van de Faculty of Health Medicine and Life Sciences (FHML).
Lees ook
-
Memory
Studium Generale | Lecture Series
13 mrt1 mei -
Europe in a Turbulent World
Studium Generale | Lecture Series
9 apr7 mei -
Is Politics Too Emotional, Or Not Emotional Enough?
Studium Generale | Lecture
30 apr