24 jun
13:00

Promotie Yingyi Wu

Promotores: Prof. dr. H.H.C.M. Savelberg, Prof. dr. B. Op 't Eijnde, Prof. dr. R. de Groot

Co-promotor: Dr. Pascal van Gerven

Trefwoorden: Beweeggedrag, Roosters en Curricula in het Tertiaire Onderwijs, Onderbreken van zittijd, Cognitief Functioneren
 

"Sitting Smartly in Tertiary Education Exploring Strategies to Tackle Sedentary Behavior for Student’s Cognitive and Physical Well-being"

In het hoger onderwijs zitten studenten veel. Sedentair gedrag wordt in verband gebracht met gezondheidsrisico's en vele ziekten, terwijl lichamelijke activiteit goed is voor het cognitieve en fysieke welzijn. In deze dissertatie wordt onderzocht hoe de onderwijsomgeving (d.w.z. lesrooster, onderwijsprogramma) gerelateerd kan zijn aan het gedrag ten aanzien van lichaamsbeweging op de universiteit of in beroepsonderwijs en -opleiding. Om langdurig zitten aan te pakken, onderzocht deze dissertatie bovendien het effect van het onderbreken van zitten met vlagen van lichte fysieke activiteit op cognitieve prestaties en stemming bij universiteitsstudenten en het effect van verschillende vormen van actief zitten op spieractivatie en waargenomen comfort.

Klik hier voor de livestream.