Update #6 en 7: cyberaanval UM

Er komen informatiebalies voor medewerkers en studenten op diverse UM-locaties vanaf 2 januari. Je kunt ook de FAQ-lijst bekijken voor antwoorden op de meest gestelde vragen. UM-computers en –systemen mogen vooralsnog door niemand gebruikt worden. Alleen de belangrijkste onderwijsgerelateerde computersystemen zijn, zoals eerder gemeld, vanaf 2 januari weer (beperkt) beschikbaar, vanaf 8.00 uur. Vanaf die dag worden ook emails met vragen van medewerkers, gestuurd naar de nieuw ingestelde mailadressen van de faculteiten en servicecentra, gelezen. Studenten kunnen nog steeds terecht op info@m-u.nl

Update # 7: Nieuwsjaarsdag - A Day Off-line

Op uitdrukkelijk verzoek van het College van Bestuur, de decanen en het management van faculteiten en servicecentra zijn de UM-medewerkers van eenheden die sinds 24 december dag in, dag uit, inclusief de kerstdagen, met man en macht achter de schermen hebben gewerkt, op 1 januari een dag vrij. Deze dag rust is meer dan welverdiend.

Houd de website in de gaten

Vooralsnog is de UM website het enige informatiekanaal voor medewerkers en studenten. Houd de site dus goed in de gaten. Op 1 januari is er, vanwege de rustdag, geen update.

Werken op 2 januari

Iedereen die een werkdag heeft gepland, is uiteraard welkom om donderdag en vrijdag naar de UM te komen, maar dient zich te realiseren dat de UM-mail nog niet werkt en fileservers onbenaderbaar zijn.

Coulanceregeling voor studenten

Studenten die wegens de cyberaanval aantoonbaar belemmering hebben ondervonden in de voortgang van hun studie, kunnen zich wenden tot een commissie onder leiding van vice-rector prof. dr. Harm Hospers. Informatie over de procedure volgt.

Informatiebalies voor medewerkers en studenten

Op diverse UM-locaties zijn vanaf 2 januari informatiebalies te vinden.

FHML: Universiteitssingel 50
FASoS: Grote Gracht 90/92
SBE: Tongersestraat 53
FL: Bouillonstraat 2
FSE: Kapoenstraat 2
FPN: Universiteitssingel 40
UB: Bibliotheek binnenstad en Randwyck
SSC: Bonnefantenstraat 2

Mailboxen voor vragen

Studenten die vragen hebben die niet in de FAQ aan bod komen en die niet studiegerelateerd zijn, kunnen mailen naar info@m-u.nl. Studiegerelateerde vragen kunnen aan de eigen faculteit worden gesteld.

Medewerkers met vragen kunnen bij hun eenheid terecht.

Openingstijden call centre voor studenten

Het call centre is van donderdag 2 januari tot en met zondag 5 januari bereikbaar van 9.30 tot 17.00 uur op 043 – 38 85 101. 

Onderwijs wordt hervat vanaf 6 januari

Het onderwijs aan de UM wordt op 6 januari hervat. Enkele belangrijke systemen die daarvoor nodig zijn, zijn vanaf 2 januari 8.00 uur weer online beschikbaar. Het gaat daarbij met name om informatiesystemen voor studenten rond roostering (alleen inzage), studiematerialen (Blackboard/ELEUM) en het UM Student Portal. Hierbij is wel sprake van beperktere functionaliteit.

Lees ook

  • Op 3 en 4 april 2024 presenteerde Philzuid het concert ‘Philstories’ in Opus 9 in de Mariaberg wijk. Samen met Prof.dr. Peter Peters en dr. Veerle Spronck, muzikanten en medewerkers van Philzuid zochten contact met bewoners en buurtorganisaties in Mariaberg. Tijdens diners, vergaderingen en fietsen...

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Marcell Ignéczi. Hij kwam naar Zuid-Limburg om te studeren aan het Department for Knowledge Engineering van de...

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...