Times Higher Education Young University Ranking

UM 5e beste jonge universiteit wereldwijd

De Universiteit Maastricht (UM) staat op de vijfde plaats in de Times Higher Education Young University ranking. Het toonaangevende magazine beoordeelt 250 internationale universiteiten die niet ouder dan 50 jaar zijn, op 13 prestatie-indicatoren voor onderwijs, onderzoek, citaties, internationale uitstraling en inkomsten uit het bedrijfsleven. De methodologie wijkt hier af van de THE World University Rankings om jonge universiteiten beter met elkaar te kunnen vergelijken. Reputatie, bijvoorbeeld, weegt minder zwaar mee.

De UM is één plaats gestegen ten opzichte van de ranking van jonge universiteiten uit 2017. In de onlangs gepubliceerde THE World University Rankings staat de UM, tussen de meer dan 1000 universiteiten wereldwijd, op nummer 103.

Lees ook

  • Maastricht, Seattle, Londen, Den Haag, Brussel, Maastricht. Een echte ronde cirkel is het niet als je de loopbaan van Davy Pieters (41) uit Maastricht tot dusver uittekent op de kaart. Toch voelde terugkeren naar Maastricht na een internationale carrière voor hem als thuiskomen en dus: als een...

  • Op 2 april 2022 lanceerde de Rijksoverheid de campagne "Zet ook de knop om", om huishoudens en ondernemers met behulp van praktische tips te stimuleren om energie te besparen. De Universiteit Maastricht heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Rijksoverheid, met een positief resultaat! 

  • In aanloop naar de Europese verkiezingen zijn er zorgen over de staat van democratie en rechtsstaat in Europa. In Nederland is het een zorg die rond de formatietafel hangt. Polen leek lange tijd dezelfde kant op te gaan als Hongarije, maar sinds de verkiezingen van afgelopen oktober lijkt daar het...