25 september 2018

Maastrichtse psycholoog ontvangt de ‘Award for Promoting Psychology’

Voor haar bijdrage aan het online magazine In-Mind ontvangt de Maastrichtse psychologe dr. Melanie Sauerland de ‘Award for Promoting Psychology’ van de Duitse Vereniging van Psychologen (German Psychological Society, DGPs).

De DGPs kent de prijs dit jaar toe aan de redactieraad van het online magazine ‘The inquisitive Mind’, afgekort In-Mind. Het team wordt geleid door de Maastrichtse psycholoog Melanie Sauerland en haar collega’s van de Universiteit van Keulen, dr. Olivier Genschow en dr. Jan Crusius.

In-Mind (in-mind.org) publiceert artikelen van actieve psychologie-onderzoekers in begrijpelijke taal. Daarnaast zijn er wekelijkse blogs en recensies van populairwetenschappelijke boeken. Er zijn Duitse, Engelse, Nederlandse en Italiaanse edities van het magazine beschikbaar.

De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan personen, bedrijven, organisaties en overheidsinstanties die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de promotie van onderzoek en onderwijs in de psychologie. De DGPs benadrukte dat In-Mind ‘erin slaagt actuele en uitdagende onderwerpen uit het psychologie-onderzoek  aan leken te presenteren op een begrijpelijke en interessante manier. Dat resulteert in een aanzienlijke bijdrage die geleverd wordt aan de psycho-educatie van het brede publiek.’ Conny Herbert Antoni, voorzitter van de DGPs zegt: “De professionaliteit waarmee het In-Mind team publicaties aantrekt en reviewt, plus de eindredactie en de manier waarop content wordt verspreid, is indrukwekkend. Het staat als een paal boven water dat alle leden van het team aanzienlijke expertise hebben op het gebied van wetenschapscommunicatie.”

Lees ook het (Duitstalige) nieuwsbericht van de DGPs.