City Deal Kennis Maken < Maastricht

Goed bezig die studenten!

Op 2 september was de kick-off van het project City Deal Kennis Maken Maastricht (CDKM>M), een project waar maar liefst 175 studenten van Zuyd Hogeschool en Maastricht University aan deelnemen. Deze studenten zetten zich in voor een betere leefbaarheid in Mariaberg en Randwyck. In de afgelopen 6 weken zijn de studenten druk aan de slag gegaan om d.m.v. vragenlijsten, buurtnetwerkgesprekken en interviews te achterhalen wat bewoners en andere stakeholders willen zien veranderen ten behoeve van een betere leefbaarheid. Al deze input en kennis werd gedeeld tijdens de Kennis Markt en de Design Thinking Workshop.

Inhoud van het project

De CDKM>M is een project waarbij studenten, de Gemeente Maastricht, onderzoekers en docenten van de UM en Zuyd samen werken met inwoners van Maastricht om de leefbaarheid en de kwaliteit van leven te verbeteren. Steden staan voor diverse uitdagingen om hun wijken toekomstbestendig te maken, voor CDKM>M staan hierbij 3 thema’s centraal: circulaire economie, klimaatadaptatie, inclusiviteit en vitaliteit.

Waarom interessant voor jullie studenten?

De CDKM>M biedt zowel studenten als docenten en onderzoekers de kans om een lokale impact te maken in Maastricht, te werken in een multidisciplinair team binnen de UM en Zuyd en om samen te werken met de Gemeente Maastricht en verschillende lokale organisaties.

Geïnteresseerd?

Zie je mogelijkheden om maatschappelijke betrokkenheid/ actieonderzoek te integreren binnen het curriculum of onderzoek, stuur dan een mailtje naar: michelle.vanmulken@maastrichtuniversity.nl.

Lees ook

  • Beginnen aan een nieuwe studie kan eenzaam zijn voor een student. Uni-Life is een platform dat studenten samenbrengt. In de app vind je alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Universiteit Maastricht.  Student Luisa Congedo is een ambassadeur van het platform.

  • Tijdens de Bachelor Open Dag van 24 februari verwelkomden we 2393 studiekiezers. De meesten waren zeer tevreden, zo bleek uit de reacties.

  • Met de dit jaar gestarte bachelor Computer Science versterkt de Universiteit Maastricht zijn positie verder als bèta-universiteit. De belangstelling voor de nieuwe opleiding was boven alle verwachting: zo’n 300 studenten uit alle hoeken van de wereld gingen in september aan de slag. “De...

Meer nieuws