International students

Werken bij de UM

Welkom bij de Universiteit Maastricht – de meest internationale universiteit in Nederland! Bij ons draait alles om innovatie, diversiteit en impact. Ons unieke onderwijsmodel biedt jou als nieuwe medewerker de kans om een verschil te maken en bij te dragen aan baanbrekend onderzoek en toekomstgericht onderwijs.

Wat ons onderscheidt? Ons internationale karakter en de multidisciplinaire aanpak. Hier ontmoet je mensen van over de hele wereld en werk je samen met experts uit diverse vakgebieden. Je krijgt de ruimte om je talenten te ontplooien en je carrière naar nieuwe hoogtes te tillen.

Bij de Universiteit Maastricht geloven we in de kracht van elk individu. Jouw unieke vaardigheden en perspectieven zijn van onschatbare waarde voor onze universitaire gemeenschap en de bredere maatschappij. Samen inspireren we elkaar om te groeien, te innoveren en bij te dragen aan positieve verandering

Hier vind je meer informatie over:

 Vacatures
 Dit is Universiteit Maastricht
 Sollicitatieprocedure
 Arbeidsvoorwaarden
 HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R)
 Leven in Maastricht
 Cultuur en Waarden
 Diversiteit en Inclusiviteit
 Ontmoet onze recruiters
 

 

Op zoek naar een leuke vacature?

Hiernaast vind je een compleet overzicht van onze actuele vacatures. Wil je meer weten over een speciefieke vacature of over hoe het is om te werken bij de Universiteit Maastricht? Bij elke vacature staat een contactpersoon vermeld, die je inhoudelijk meer kan vertellen over de functie, mochten hier nog vragen over zijn.

Samenwerking Maastricht UMC+
De UM werkt steeds nauwer samen met het Maastricht UMC+. Ook bij deze organisaties zijn er volop carrièrekansen. De link naar de vacatures vind je hier.

Open sollicitatie?
Door het grote aantal vacatures dat wij per jaar behandelen, is het helaas niet mogelijk open sollicitaties in behandeling te nemen. Om op de hoogte blijven van nieuwe vacatures, maak dan een job alert aan op onze vacaturesite.

Bekijk hier de actuele
Vacatures

Dit is de Universiteit Maastricht

Dit is de Universiteit Maastricht

In deze korte video krijg je een korte introductie tot de Universiteit Maastricht en haar onderwijs, onderzoek, samenwerkingen en gemeenschap. Dit is mijn universiteit, dit is de UM!

Sollicitatieprocedure

Wij streven naar een eerlijk, transparant en inclusief sollicitatieproces waarin gelijke kansen worden geboden aan alle sollicitanten, ongeacht hun achtergrond, geslacht, leeftijd, nationaliteit of eventuele beperkingen. Bij ons krijgen alle kandidaten een gelijke behandeling en respect, en we hanteren strikte richtlijnen om elke sollicitatie op een objectieve en professionele manier te beoordelen. 

Daarnaast hechten we grote waarde aan diversiteit en non-discriminatie, zowel binnen ons onderzoeksteam als onze bredere universitaire gemeenschap. We moedigen een inclusieve werkomgeving aan waarin alle medewerkers zich gewaardeerd, gerespecteerd en welkom voelen.

Dit is wat je kunt verwachten:

Solliciteren
Heb je een interessante vacature gevonden, solliciteer dan met CV en motivatiebrief. Bij sommige vacatures wordt gevraagd om extra documenten bij te voegen, zoals cijferlijsten en diploma’s. Elke vacature heeft een uiterste reactiedatum. De vacature zal na deze datum ook niet meer op de website staan. Na je sollicitatie ontvang je een bevestigingsemail. Mocht je deze niet hebben ontvangen, neem dan contact op met Connect & Recruit.

Selectie
Na de sluitingsdatum van de vacature zullen wij overgaan tot de eerste selectie van sollicitanten en streven wij ernaar binnen twee weken na sluitingsdatum contact met je op te nemen. Kandidaten die door de selectiecommissie zijn geselecteerd, zullen worden uitgenodigd voor een eerste gesprek.

Gesprekken
Het is afhankelijk van de functie en de faculteit of afdeling hoeveel gespreksrondes er zullen plaatsvinden. De selectiecommissie(s) zullen je verder persoonlijk op de hoogte stellen van de status van de procedure en de uitkomst van de gesprekken.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Ben jij de geselecteerde kandidaat, dan wordt er een arbeidsvoorwaardengesprek ingepland met de vacaturehouder en/of de HR adviseur. Indien er overeengekomen wordt over de arbeidsvoorwaarden, zal een arbeidsovereenkomst worden opgesteld en naar jou verstuurd.

Voor je start
We streven ernaar alles zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat jouw eerste dag soepel verloopt. Heb je voor je start nog vragen? Neem dan contact op met je nieuwe leidinggevende of HR-adviseur. We hopen je snel te verwelkomen bij de Universiteit Maastricht!

Gesprek op locatie?
Indien je wordt uitgenodigd voor een fysiek gesprek op een van de UM-locaties, kun je achteraf reiskosten declareren via dit declaratieformulier  

Oriënteer je vooraf waar je moet zijn via onze virtuele campus tour.

HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R)

Bij de Universiteit Maastricht staan we achter de belangrijke principes van het Europees Handvest voor Onderzoekers & Gedragscode voor de werving van Onderzoekers én de NVP-sollicitatiecode. Deze principes vormen de kern van ons wervings- en selectieproces voor nieuwe medewerkers.

Met de implementatie van de HR Strategie voor Onderzoekers (HRS4R) streven we naar een inspirerende en stimulerende werkplek voor onze onderzoekers. Door het naleven van de principes uit het Europees Handvest voor Onderzoekers, de Gedragscode voor Recruitment van Onderzoekers en de NVP-sollicitatiecode, streven we naar excellentie in human resources.

Je mag er dus op vertrouwen dat ons wervings- en selectieproces gebaseerd is op deze hoogstaande principes en dat we ons inzetten voor een diverse, inclusieve en gelijkwaardige werkomgeving waarin talenten van elke medewerker worden erkend en gewaardeerd.

Wil je er meer over weten? Bekijk dan de volgende documenten:

 UM Internal Review for Award Renewal & Action plan 2022-2025
 HRS4R Endorsement Letter
 Internal Assessment Report November 2017
 UM Strategie

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons kun je rekenen op een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, waarvan het meeste is vastgelegd in de CAO voor Nederlandse Universiteiten.

Naast een goed salaris en flexibele werkuren, bieden we ruime vakantiedagen en een eindejaarsuitkering. Maar dat is nog niet alles! We hechten bijzondere waarde aan jouw werk-privé balans en welzijn. Dit houdt in dat wij mogelijkheden bieden voor:

Hybride werken
Wat betekent dat je deels bij de UM en deels vanuit huis kunt werken, passend bij de aard van jouw functie. We geloven in een flexibele werkhouding, zodat je jouw werk en privéleven optimaal kunt combineren. En stel je voor, bij een fulltime dienstverband (38 uur) geniet je van maar liefst 29 vakantiedagen per jaar. En met 12 extra dagen via compensatie-uren door 40 uur per week te werken, kun je zelfs 41 vakantiedagen per jaar kunt hebben! Als dat nog niet genoeg is, kun je ook nog extra vakantiedagen kopen met behulp van ons cao-keuzemodel.

Gezondheid en welzijn
Ook jouw gezondheid staat bij UM voorop. Wij hebben diverse gezondheidsprogramma's, toegang tot sportfaciliteiten, en gezondheidschecks. Zo kun je bijvoorbeeld met UM SPORT en benVitaal fitnessen onder aantrekkelijke voorwaarden. En onze Health & Fitness pauzes en Work & Move coach zorgen voor een gezonde balans tussen werk en beweging.

Je hebt daarnaast de mogelijkheid je aan te sluiten bij onze collectieve ziektekosten- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen om je goed te beschermen. We bieden je een collectieve zorgverzekering bij CZ en met de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis heb je een financieel vangnet in het geval dat je arbeidsongeschikt raakt door ziekte of een ongeval. Jouw welzijn en toekomstige groei staan centraal bij ons!

Internationaal
Internationale kansen liggen voor je klaar. We bieden vaak mogelijkheden voor internationale samenwerking, waaronder deelname aan conferenties en projecten. Trots zijn we op onze betrokkenheid bij twee belangrijke Europese samenwerkingsverbanden: YUFE (Young Universities for the Future of Europe) en YERUN (Young European Research Universities Network).

Groei en ontwikkeling
Verder investeren we natuurlijk volop in jouw groei en ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld leiderschapstrainingen en -programma's volgen om jouw leidinggevende vaardigheden te ontwikkelen en door te groeien naar leidinggevende functies. Bovendien bieden we jou als medewerker toegang tot ons uitgebreide online leerplatform, GoodHabitz. Hier kun je een breed scala aan trainingen en cursussen volgen, variërend van professionele vaardigheden tot persoonlijke ontwikkeling en meer.

Heb je behoefte aan een sabbatical? Dat kan! Neem een periode vrij om je te concentreren op persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals het volgen van een opleiding, het doen van onderzoek, of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Leven in Maastricht

Leven is meer dan alleen werken en voor ontspanning en gezelligheid ben je in Maastricht op de juiste plek. Wat heeft de stad allemaal te bieden? Een breed aanbod aan cultuur, van theater tot film (maar liefst twee bioscopen en een filmhuis), van opera tot jazz. (Experimentele) kunst, design en architectuur in musea.

Hier hebben we hebben wat zaken op een rijtje gezet, zodat je je een beetje een beeld kunt vormen van het leven in Maastricht. Kijk mee met onze studenten en docenten en zie hoe een dag er voor hun uitziet. Leer de stad beter kennen. Of lees meer over studeren, onderzoeken, wonen, ontspannen of sporten in Maastricht.
 

Maastricht

Internationale werkgever
De UM is de meest internationale universiteit van Nederland; 40% van de wetenschappelijk medewerkers en ongeveer de helft van haar studenten komt uit het buitenland. Daarnaast is het onderwijs en onderzoek internationaal georiënteerd. Veel activiteiten vinden plaats in het Engels en krijgen medewerkers taalcursussen aangeboden om hun taalvaardigheid te vergroten. Internationalisering is overal zichtbaar en voelbaar.

Om ervoor te zorgen dat buitenlandse medewerkers zich snel thuis voelen aan de UM, is er veel aandacht voor het creëren van een gastvrije omgeving en een snelle integratie in alle opzichten. Denk aan sociale activiteiten, buddy-programma's en praktische diensten zoals hulp bij het verkrijgen van een visum en taalcursussen. Het Knowledge Centre for International Staff speelt hierin een proactieve rol voor iedere buitenlandse medewerker die naar de UM komt, medewerkers die een periode naar het buitenland gaan en ‘grenswerkers’. 

Cultuur en waarden

Onze cultuur en waarden vormen de basis voor alles wat we doen. We zijn trots op onze diverse en inclusieve gemeenschap waarin iedereen zich welkom voelt. We hechten veel belang aan loopbaanontwikkeling en stimuleren onze medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en te groeien in hun carrière.

Bij de UM streven we ernaar dat jouw loopbaan voldoening geeft en dat jouw capaciteiten worden gebruikt, gezien en erkend door anderen. We helpen je bij het ontwikkelen van al jouw diverse talenten en dragen zo bij aan de doelstellingen van onze universiteit. We willen een open, inclusieve en diverse gemeenschap zijn waarin jij tot bloei komt door erkenning van jouw talenten en inzet, en waar je wordt beloond voor jouw verdiensten. We geloven dat dit een uitdagende werkomgeving bevordert en jouw werktevredenheid vergroot.

De ambities van de Universiteit Maastricht kunnen worden afgeleid uit onze eigen organisatiecultuur en -identiteit, en de missie en visie van het programma Erkennen & Waarderen. Op basis daarvan hebben we vier UM-kernwaarden geïdentificeerd: academisch burgerschap, persoonlijk/professioneel leiderschap, teamprestaties en Open Science en impact. De invulling van deze kernwaarden ziet er in verschillende UM-functies of -rollen anders uit. In het algemeen geldt dat hoe verder je in je carrière komt, hoe meer mogelijkheden je hebt om jouw competenties in deze UM-kernwaarden te tonen.

De Universiteit Maastricht heeft een Gedragscode Integriteit vastgesteld, gebaseerd op de gedragscodes die de VSNU hanteert op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. In deze gedragscode vind je onder andere informatie en aanwijzingen over omgangsvormen, kennisrechten, nevenwerkzaamheden en (wetenschappelijke) integriteit. Meer informatie over gedragscodes en andere reglementen vind je hier.

Diversiteit en inclusiviteit

Bij de UM geloven we in de kracht van diversiteit en maken we ons sterk voor een gelijkwaardige en inclusieve structuur. We staan voor een omgeving waarin mensen zich welkom en gewaardeerd voelen, ongeacht bijv. geslacht of gender, etniciteit, nationaliteit, leeftijd, seksuele gerichtheid, religie en aandoeningen of beperkingen.

Het Diversity &Inclusivity Office houdt zich bezig met ontwikkeling en realisatie van beleid, schrijft aanbevelingen en geeft adviezen, organiseert workshops en trainingen, stimuleert initiatieven en organiseert evenementen om diversiteit en inclusie te bevorderen. Samenwerkingsverbanden lopen door alle afdelingen en faculteiten heenEr zijn verschillende communities en netwerken die mensen met elkaar verbinden zoals FEM netwerk, UM Pride en UnliMited Netwerk. Zo maakt het FEM netwerk (Female Empowerment Maastricht University) zich sterk voor vrouwen en vrouwelijk leiderschap binnen de universiteit. Daarnaast biedt UM Pride een platform voor de LHBTQ+ gemeenschap binnen de UM. Het UnliMited Netwerk is er voor medewerkers en studenten met een functiebeperking of chronische aandoening.

Vanuit het project ‘UM Cares’ heeft de UM extra aandacht voor medewerkers en studenten met zorgtaken en- verantwoordelijkheden. Jaarlijks zijn er D&I Grants beschikbaar voor initiatieven en projecten door multidisciplinaire teams van studenten en medewerkers die ons inclusieve karakter versterken.

We bouwen samen aan een waardevolle en inclusieve gemeenschap die onze mensen in staat stelt het werk te doen waar ze van houden om deze universiteit in de komende jaren verder vorm te geven. Meer weten? Ga naar de D&I website.

Ontmoet onze recruiters

Connect & recruit is het recruitmentcenter van de Universiteit Maastricht. Onze recruiters werken samen met onze faculteiten en service centers om nieuwe medewerkers te werven en aan te trekken voor onze uiteenlopende vacatures. Wij ondersteunen doormiddel van het uitzetten van de juiste wervingskanalen, het promoten van interne mobiliteit en arbeidscommunicatie richting de arbeidsmarkt.

Zie hieronder onze recruiters:

Connect & Recruit