Lees wat er is gebeurd tijdens de Sustainability Week 2023, die werd gehouden van 17-22 april.

The Sustainability Week 2023: een terugblik

De jaarlijkse Sustainability Week is een initiatief van het UM Green Office en het Klimaat Actie Netwerk (KAN Party), ondersteund door Sustainable UM2030. Het evenement, dat een week duurde, vond eind april plaats en bracht studenten, docenten, bedrijven en de lokale gemeenschap samen om duurzame oplossingen te promoten en het bewustzijn over dringende milieukwesties te vergroten.

De Sustainability Week 2023 was wederom een doorslaand succes, waarbij ongeveer 600 deelnemers werden geïnspireerd om een positieve duurzame impact te hebben door middel van workshops, lezingen en paneldiscussies.

Faculty Days tijdens de Sustainability Week 2023: een brug slaan tussen de academische wereld, het bedrijfsleven en studenten

Tijdens de Sustainability Week 2023 werden voor het eerst de 'Faculty Days' geïntroduceerd. Hierbij had elke faculteit zijn eigen duurzaamheidsdag, met een reeks activiteiten, workshops en lezingen. Op deze dag kregen de faculteiten de kans om hun rol in duurzaamheid binnen hun respectievelijke curricula en facultaire onderwerpen te benadrukken. De faculteitsdagen waren bedoeld om de kloof tussen de academische wereld, het bedrijfsleven en studenten te overbruggen, boeiende gesprekken te stimuleren en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen. Ochtendcolleges, middagworkshops en avondpanels stelden deelnemers in staat zich te verdiepen in duurzaamheidskwesties en te onderzoeken hoe deze raakvlakken hadden met hun specifieke interesses en facultaire onderwerpen.

Het Sustainability Festival

Het evenement bereikte zijn hoogtepunt op 22 april, Earth Day, met het levendige Sustainability Festival op Tapijn. Het festival bood bezoekers een breed scala aan activiteiten en attracties.

Van 13.00 tot 18.00 uur verkenden deelnemers de kunstmarkt bij de Sustainability Hub, de informatieve infomarkt bij Tapijn en de vintage markt bij Kaleido. Tijdens de workshops in de Sustainability Hub konden deelnemers vanalles leren over praktische vaardigheden, zodat ze positieve duurzame veranderingen in hun dagelijks leven kunnen doorvoeren.

Impressie

Hieronder vind je een foto-impressie van de Sustainability Week 2023 en de aflevering UM by Bike waarin je kunt zien wat er allemaal gebeurde in de Sustainability Hub en tijdens de Climate Fresk Workshop.

Bekijk de video UM by Bike die werd opgenomen tijdens de Sustainability Week

Meer weten over duurzaamheid aan de UM? Bezoek dan de pagina over duurzaamheid

 

Door: UM Green Office en Sustainable UM2030

Lees ook