Groei Brightlands Campus Greenport Venlo

Nieuwe gebouwen Brighthouse en Brightworks feestelijk geopend

Dankzij de aanwas van bedrijven en instellingen op het gebied van innovatie in voeding, future farming en biocirculaire economie groeit de Brightlands Campus Greenport Venlo snel. Vandaag openden gedeputeerde Satijn van de provincie en burgemeester Scholten van Venlo feestelijk het nieuwe Brighthouse en het al eerder dit jaar in gebruik genomen Brightworks.

De foodinnovatiecampus van Brightlands in Venlo is sinds de start 2017 snel gegroeid met de vestiging van vele bedrijven en instituten actief in en om de voedingsketen. Met Brighthouse en Brightworks heeft de campus de mogelijkheid om de groeiambities verder waar te maken. De gebouwen bieden ruimte aan nieuwe laboratoria, werkplaatsen, proefproductie, Research Development en kantoorfaciliteiten.

Festive opening of Brighthouse and Brightworks building

De officiële openingshandeling werd gedaan door gedeputeerde Stephan Satijn van de Provincie Limburg en Burgemeester van Venlo, Antoin Scholten.

De officiële openingshandeling werd gedaan door gedeputeerde Stephan Satijn van de Provincie Limburg, samen met Burgemeester Antoin Scholten. “De Brightlands Campus heeft bewezen een cruciale rol te spelen in het bij elkaar brengen van partijen. Hier vinden ontmoetingen plaats tussen ondernemers en wetenschappers. Hier worden nieuwe ideeën geboren en vindt innovatie plaats. Hier zijn studenten die een nieuwe impuls geven aan het geheel.  Als ergens het ecosysteem zich ontwikkelt, is het op de campus waar we vandaag zijn. De opening van de nieuwe gebouwen betekent dat de aanpak werkt en succesvol is”, zegt Antoin Scholten.

Stephan Satijn voegt toe: “De Brightlands Campussen zijn met hun innovatiekracht van grote waarde om te bewegen naar duurzame economische groei. Brighthouse en Brightworks zijn daarvoor mooie ontmoetingsplekken voor verschillende partijen.”

Specifieke behoefte

Brightworks is de plek waarvoor veel interesse is vanuit startups en scale-ups en de eerste bedrijven hebben hun intrek genomen, zoals Innoveins Seed Solutions en Brightlabs. Brighthouse is een gemakkelijk schaalbaar ontwerp dat partijen een ondersteunende omgeving biedt waarin snel doorgroeien mogelijk is. Het ontwerp is gebaseerd op flexibiliteit, zodat de gebouwen afgestemd kunnen worden op de specifieke behoeften en vereisten van de huurders. Het Brighthouse concept is ontwikkeld op de Brightlands Chemelot Campus, waar het derde Brighthouse wordt gerealiseerd.

Boost

Brighthouse in Venlo heeft inmiddels drie van de vijf verdiepingen verhuurd aan de Universiteit Maastricht, aan BVB Substrates/Kekkilä en nieuwkomer op Brightlands Pulse X Fellowmind. Brightlands directeur Saskia Goetgeluk: “We hebben dus niet alleen de opening van gebouwen te vieren, maar ook de komst van een nieuwe grote huurder en een forse uitbreiding van twee bestaande. Een stevige boost.”

Over Brightlands Campus Greenport Venlo

Brightlands Campus Greenport Venlo maakt deel uit van het Brightlands innovatie ecosysteem in Limburg met vier campussen, ruim 15.000 banen, 13.000 studenten en bijna 800 bedrijven en instituten. De Brightlands Campus Greenport Venlo bestaat sinds 2017 en telt momenteel 74 bedrijven, 700 banen en 1.200 studenten. Het campus ecosysteem richt zich op gezonde en veilige voeding, future farming en bio circulaire economie. Met als resultaat innovatie in de voedselproductie, in voedingsstoffen en in alternatieve grondstoffen voor de consument.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Gootzen: 06 54395964.

Lees ook

  • Vier jonge onderzoekers kunnen de komende vier jaar starten met onderzoek op het gebied van biotechnologie en techniek voor gewassen, dankzij de samenwerking tussen de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht. De onderzoekers gaan aan de slag op de Brightlands Campus Greenport in Venlo...

  • Vaatchirurg en bijzonder hoogleraar Clinical Engineering Lee Bouwman houdt zich bezig met de implementatie van baanbrekende technieken in de gezondheidszorg. Hiervoor is samenwerking tussen technische en klinische deskundigen onontbeerlijk. Met inmiddels een waaier aan gezamenlijke innovaties als...

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...