29 november 2016

Hoofdredacteur The BMJ (British Medical Journal) wordt honorair hoogleraar onderzoeksschool CaRe

Op 1 november is aan de Universiteit Maastricht voor de landelijke onderzoeksschool CaRe (Netherlands School for Primary Care Research) Dr. Fiona Godlee, de hoofdredacteur van The BMJ (voorheen The British Medical Journal), als honorair hoogleraar benoemd. “Dit is bijzonder omdat CaRe bestaat uit een samenwerkingsverband van vier instituten in Nederland. Het is de eerste leerstoel van CaRe,” aldus Prof. Dr. Onno van Schayck, wetenschappelijk directeur van CaRe.

De aanstelling vindt plaats aan de Universiteit Maastricht omdat haar onderzoeksinstituut CAPHRI (Care and Public Health Research Institute) penvoerder is van de landelijke CaRe onderzoeksschool. Doelstelling van CaRe is landelijke onderzoekssamenwerking en ondersteuning en begeleiding van veelbelovende jonge onderzoekers op het vakgebied van volksgezondheid en eerstelijnszorg.

Dr. Fiona Godlee is de hoofdredacteur van het zeer vooraanstaande The BMJ, een tijdschrift dat op het onderzoeksterrein van CaRe tot de absolute top behoort.