8 feb 2020

Bachelor Open Dag 8 februari 2020

Kom meer te weten over een van de meest internationale universiteiten in Europa, ervaar onze unieke manier van onderwijs, leer meer over de opleiding die jij leuk vindt en ontdek onze mooie stad.

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar International Classroom en de unieke, kleinschalige aanpak van het onderwijs. Het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) benadrukt de vaardigheden die je nodig hebt op de arbeidsmarkt van de 21ste eeuw. Denk hierbij aan kritisch denken, het durven nemen van initiatieven, maar ook aan nieuwsgierigheid en creativiteit. Onder leiding van een ervaren tutor analyseer je, in internationaal samengestelde groepen, relevante en complexe problemen en probeer je hier een oplossing voor te vinden.

Wat staat er op het programma?

 • Informatiesessies over de opleiding die jij leuk vindt
 • Informatie over Probleemgestuurd Onderwijs, toelating en collegegelden
 • Vragenronde met medewerkers, studenten en alumni van de UM
 • Speciale informatiesessies voor ouders (alleen in het Nederlands)
 • Rondleiding door de stad en enkele UM-gebouwen

  Download het overzicht van alle programma-informatiesessies van de faculteiten.

Iedereen is welkom, maar houd er rekening mee dat sommige sessies vol kunnen zijn. Meld je daarom bij aankomst aan bij de registratiebalie van de faculteit.

Programma

UM_BOD16_March-lecture

Informatiesessies

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er informatiesessies. De meeste sessies duren een half uur. Tijdens de informatiesessies krijg je niet alleen informatie over de opleidingen. Je kunt ook deelnemen aan discussies, demonstraties en rondleidingen door laboratoria en practicazalen.

Na afloop van elke informatiesessie is er een pauze.

 Wil je andere sessies bezoeken dan waarvoor je je hebt aangemeld, dan is dat mogelijk. Klik op de link in je bevestigings e-mail die je hebt ontvangen na registratie.

 Let op: wil je informatiesessies bij meerdere faculteiten bezoeken? Houd er dan rekening mee dat de faculteiten op verschillende locaties gevestigd zijn. De reistijd tussen de faculteiten in de binnenstad en de faculteiten in Randwyck bedraagt minimaal een half uur, als je gebruikmaakt van de gratis pendelbus.

FHS - MGSoG Master's Open Day

Informatiemarkten

Leer meer over toelatingseisen, collegegelden, huisvesting, studie- en sportfaciliteiten, taalcursussen, studentenleven en baankansen. Elke faculteit organiseert een informatiemarkt over haar bachelor programma's. Er is ook een informatiemarkt in het Studenten Service Centrum (zie hieronder).

Docenten, studenten en alumni delen graag hun ervaringen en geven je een goed beeld van de opleidingen, de universiteit en Maastricht als studentenstad.

Voor internationale studenten

Kom je uit het buitenland en wil je meer weten over studeren in Maastricht? In het Studenten Service Centrum wordt een ‘International Fair’ gehouden. Hier vertellen studenten met verschillende nationaliteiten over studeren en wonen in Maastricht.

FdR Bachelor Open Day 2018 feb

Informatiesessies voor ouders

Hoe kun je als ouder je kind helpen de juiste opleiding te kiezen?

University College Maastricht, het Department of Data Science and Knowledge Engineering, en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid houden een ‘Parents’ Café’. Daarnaast organiseren een aantal faculteiten speciale informatiesessies voor ouders, waarin meer wordt verteld over de inhoud van de specifieke bacheloropleiding, het Probleemgestuurd Onderwijs (PGO), de toelatingseisen en bijvoorbeeld het studentenleven in Maastricht.

MyMaastricht on the Bachelor's Open Day

Studeren in Maastricht

Vergeet je niet aan te melden voor deze praktische informatiesessies. Studentenmedewerkers van het informatieportaal MyMaastricht.nl kunnen je alles vertellen over bijvoorbeeld gezondheidszorg, huisvesting, subsidies, openbaar vervoer of waar je een goede fiets kunt vinden. Kortom, ze geven antwoord op al je vragen zodat je volop van je studentenleven in Maastricht kunt genieten.

MyMaastricht informatiesessies tijdens de Open Dag:

10.30 – FHML (Faculty of Health, Medicine & Life Sciences), Universiteitssingel 40, Randwijck
11.30 – FHML (Faculty of Health, Medicine & Life Sciences), Universiteitssingel 40, Randwijck
13.00 – Faculty of Arts & Social Sciences, Grote Gracht 90-92
14.00 – Faculty of Arts & Social Sciences, Grote Gracht 90-92

Lees verder op https://mymaastricht.nl/

 • Informatiesessies

 • Informatiemarkten

 • Facultaire programma's

 • Informatiesessies voor ouders

 • Studeren in Maastricht

Vervoer

maastricht centraal

Vervoer naar Maastricht

Kom je met de trein?
Je kunt Maastricht bereiken vanaf Nederlandse treinstations of vanaf het internationale treinstation Luik-Guillemins of Aachen Hbf. Plan je reis via NS, Arriva of 9292.nl.

Kom je met de auto?
Je kunt gratis parkeren bij de Universiteitssingel 40 in Randwyck. Houd rekening met minimaal een half uur reistijd tussen de faculteiten in de binnenstad en de faculteiten in Randwyck, als je gebruikmaakt van de gratis pendelbus. Informatie over parkeren in Maastricht, wegwerkzaamheden en een slimme parkeer-app vind je op maastrichtbereikbaar.nl. Kom op tijd; houd er rekening mee dat de busrit vanaf Campus Randwyck naar de faculteitsgebouwen in de binnenstad zo'n 30 minuten duurt.

Vliegtuig
Er zijn 8 internationale vliegvelden binnen 2,5 uur van Maastricht: Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport, Amsterdam Airport Schiphol, Airport Weeze, Keulen Bonn Airport, Düsseldorf Airport, Brussels Charleroi en Brussels Zaventem.

Vervoer in Maastricht

Parkeergelegenheid in de binnenstad is beperkt, dus maak gebruik van de gratis parkeerplaatsen bij Randwyck. Vanaf deze parkeerplaats rijden er gratis pendelbussen naar alle faculteiten, Maastricht Centraal station, de binnenstad en terug naar Randwyck (08.30 uur tot 19.00 uur).

 Informatie over parkeren in Maastricht, wegwerkzaamheden en een slimme parkeer-app vind je op maastrichtbereikbaar.nl

 Kijk op Arriva of 9292.nl voor de dienstregelingen van stadsbussen.

De faculteiten in de binnenstad liggen op loopafstand van elkaar. Studenten in herkenbare vesten van de Universiteit Maastricht staan klaar om je de weg te wijzen.

Route gratis shuttlebus

Download

Locaties binnenstad:

Grote Gracht 90-92
Faculty of Arts and Social Sciences (1) 

Bouillonstraat 1-3 
Faculteit der Rechtsgeleerdheid (2) 

Bonnenfantenstraat 2
Studenten Services Centre (3) 

Zwingelput 4
University College Maastricht (4) 

Kapoenstraat 2
Maastricht Science Programme (5) 

Grote Looiersstraat 17
Universiteitsbibliotheek (6) 

Tongersestraat 53
School of Business and Economics (7) 

Randwyck locaties (rondom het ziekenhuis):

P. Debyelaan 15
Universitair Sportcentrum (8) 

Universiteitssingel 40
Faculty of Health, Medicine
and Life Sciences (9)
Faculty of Psychology
and Neuroscience (10)
University College Venlo (11)
Gratis parkeerplaatsen

Paul-Henri Spaaklaan 1
Department of Data Science
and Knowledge Engineering (12) 

 

 • Vervoer naar Maastricht

 • Vervoer in Maastricht

 • Route gratis shuttlebus

  Download

Extra informatie

Snel naar

Contact

Heb je vragen over de Bachelor Open Dag of wil je meer weten over onze andere voorlichtingsactiviteiten?

Neem dan contact op via:

 study@maastrichtuniversity.nl

 043 - 388 53 88

 UM Bachelor's Open Day

Visit our Virtual Open Day 24/7

Andere voorlichtingsactiviteiten

Bekijk de voorlichtingskalender om te zien welke activiteiten er nog meer worden aangeboden voor studiekiezers.

Via de Virtuele Open Dag breng je een virtueel bezoek op maat aan de universiteit en ontdek je alles over curricula, toelatingen, leningen en beurzen, huisvesting, studentenleven én de stad Maastricht.

disabled-parking-sign

Toegankelijkheid

Heb je een mobiele, visuele of auditieve beperking en wil je onze Bachelor Open Dag bezoeken? Neem dan tijdig contact op met Disability Support via 043 - 388 5272 (ma t/m vr 11:00-13:00 uur) of per e-mail via disability@maastrichtuniversity.nl indien je vragen hebt of begeleiding nodig hebt. 

Indien je gaat studeren bij de Universiteit Maastricht kun je voorzieningen aanvragen bij Disability Support. Zie voor meer informatie de UM website: Studenten met een functiebeperking.

Vrijthof

Maastricht

Maastricht staat bekend om de gezelligheid, het goede leven en het prachtige historische centrum. Het is een levendige en gastvrije stad met veel bezoekers afkomstig uit Nederlandse, Duitse, Vlaamse en Franstalige regio's.

Vanwege de kleinschaligheid van de stad is bijna alles op fietsafstand. Als thuisbasis van een universiteit, een hogeschool, een conservatorium, kunstacademie en toneelschool, beschikt Maastricht over een grote en diverse internationale studentengemeenschap.

Maar je hoeft ons niet te geloven - kom ons bezoeken en verken Maastricht.

 • Contact

 • Andere voorlichtingsactiviteiten

 • Toegankelijkheid

 • Maastricht