Wanneer moet je betalen

Nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan voor een opleiding, ontvang je van de Universiteit Maastricht (UM) een bericht over de betaling van je collegegeld. Zodra je definitief bent ingeschreven, ontvang je van de UM apart bericht.

Het is belangrijk dat je het collegegeld op tijd betaalt. Hieronder vind je meer informatie over de deadlines van betaling van het collegegeld.

Je start op 1 september (septemberinstroom)

Aangemeld als herinschrijver?

Voor herinschrijvers geldt een betalingsdeadline van 15 augustus.

Eerste inschrijving voor een bachelor- of masteropleiding

Degene die zich voor het eerst wil inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding (septemberinstroom) dient vóór 31 augustus het verschuldigde collegegeld voldaan te hebben of de machtiging tot (gespreide) inning daarvan te hebben afgegeven.

Je start op 1 februari (februari-instroom)

Eerste inschrijving voor een bachelor- of masteropleiding

Degene die zich voor het eerst wil inschrijven voor een bachelor- of masteropleiding (februari-instroom) dient vóór 31 januari het verschuldigde collegegeld voldaan te hebben, dan wel de machtiging tot (gespreide) inning daarvan te hebben afgegeven.

Andere zaken om rekening mee te houden

  • Ben je een internationale student en is het voor jou door omstandigheden niet mogelijk om het collegegeld op tijd te voldoen? Neem dan contact op met het Studenten Service Centrum (SSC).
  • Heb je van de UM een betalingsherinnering ontvangen? Houd je dan strikt aan de betaaltermijn, zoals genoemd in de betalingsherinnering. Je betaalt op de manier zoals je dit in Studielink hebt aangegeven.
  • Betalingsherinneringen en/ of aanmaningen betreffende de betaling van je collegegeld worden naar je privé e-mailadres verzonden.
  • Heb je een machtiging afgegeven? Check dan wanneer de afschrijvingen plaatsvinden.