Margriet Schreuders nieuwe directeur Studenten Service Centrum (SSC)

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht (UM) heeft Margriet Schreuders benoemd tot nieuwe directeur van het Studenten Service Centrum (SSC). Zij begint op 1 februari 2021.

Over Margriet Schreuders
Margriet Schreuders was de afgelopen vijf jaar lid van het Management Team van de Nationale Postcode Loterij, Vriendenloterij en BankGiro Loterij. Ze was er eindverantwoordelijk voor de juiste bestemming en besteding van alle opbrengsten voor goede doelen en ontwierp bijvoorbeeld de goededoelen-visie van alle internationale Postcode Loterijen en voerde deze ook in. Aan de hand van deze visie wordt jaarlijks € 900 miljoen verdeeld binnen een vijftal organisaties. Ook de vijftien jaar voor deze MT-functie maakte Schreuders carrière in deze sector: ze vervulde diverse functies bij de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen in Amsterdam. Sinds 2018 is ze daarnaast lid van het ‘Executive Committee’ van de Amerikaanse organisatie Education Cannot Wait, die zich inzet voor onderwijs in ramp- en oorlogsgebied. In hetzelfde jaar werd ze lid van de ‘Advisory Council’ van The Elders, de onafhankelijke groep wereldleiders die samenwerken voor vrede, gerechtigheid en mensenrechten.

Reacties op de benoeming
“Ik ben heel blij met de benoeming van Margriet Schreuders als directeur van het SSC”, aldus UM-rector Rianne Letschert. “Zij heeft in haar vorige functie laten zien dat ze over tal van kwaliteiten beschikt die zowel van visie en daadkracht getuigen en met haar mensgerichte, evenwichtige persoonlijkheid zien we in haar een betrouwbare, verantwoordelijke directeur.”

Margriet Schreuders is opgetogen over haar benoeming: “Ik kijk er ontzettend naar uit om met alle collega’s bij het Studenten Service Centrum bij te dragen aan de missie en studenten op een adequate manier bij te staan bij alle praktische zaken die komen kijken bij studeren en het studentenleven. We leven in een snel veranderende wereld. Daarom is een van onze prioriteiten dat we de dienstverlening aan de studenten toekomstbestendig maken en laten aansluiten op onze digitale samenleving. En dat alles in nauwe samenwerking met en voor de faculteiten. Gezien de gedrevenheid en het enthousiasme van mijn toekomstige collega’s ga ik vol vertrouwen deze nieuwe uitdaging aan.”

Woord van dank
Het College van Bestuur maakt graag van deze gelegenheid gebruik om de huidige plaatsvervangend directeur, Birgitte Hendrickx, en directielid Pauline Aalten te bedanken voor hun leiderschap en toewijding de afgelopen periode. “Het Studenten Service Centrum is een krachtig onderdeel van onze universiteit en we zijn dankbaar voor de enorme inzet die het hele team de afgelopen periode heeft getoond”, aldus Letschert. 

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...