Een nieuw instrument voor zorgverleners om patiënten te ondersteunen bij werk en inkomen

Werk en Wijzer

Veel zorgverleners krijgen te maken met patiënten die vragen hebben over werk en inkomen. In de praktijk blijkt het echter lastig om de patiënt gericht en passend advies te geven. Daarom hebben CAPHRI-promovendus Maarten Butink en prof.dr. Angelique de Rijk (hoogleraar Arbeid en Gezondheid) samen met tien ziekenhuizen en organisaties een nieuw instrument ontwikkeld, genaamd de 'Werk en Wijzer voor zorgverleners'.

Op 5 mei is het instrument gepresenteerd aan Prof. Dr. Annelies Boonen, hoogleraar reumatologie in het Maastricht UMC+ en pionier op het gebied van werkgerelateerde ondersteuning in ziekenhuizen.

De 'Werk en Wijzer voor zorgverleners' is een praktisch hulpmiddel waarmee zorgverleners met een paar eenvoudige vragen (bijvoorbeeld: werkt uw patiënt in loondienst? Heeft uw patiënt een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsuitkering?) snel de juiste doorverwijzing naar deskundigen (bijvoorbeeld de bedrijfsarts, UWV, gemeente, Kamer van Koophandel, studieadviseur) kunnen vinden. Ook staan er eenvoudige adviezen in die zorgverleners aan hun patiënten kunnen geven

De 'Werk en Wijzer' kan worden gedownload via deze link.
Een gedrukte versie kan worden aangevraagd via Maarten Butink (m.butink@maastrichtuniversity.nl).

Lees ook