Match

Verbindt Stad en Student

Bij Match geloven we in de kracht en het nut van maatschappelijke betrokkenheid. Wij denken dat vrijwilligerswerk tijdens je studie jou helpt om je sociale en professionele vaardigheden te ontwikkelen. Match is er voor studenten die een maatschappelijke bijdrage willen leveren in Maastricht. Studenten doen zo ervaring op en worden uitgedaagd om hun professionele vaardigheden en talenten toe te passen in een real-life setting.

Bezoek onze website: www.matchmaastricht.nl en zie hoe jij betrokken kunt zijn bij jouw stad!

 

Het is onze missie studenten te faciliteren in het creëren van een betrokken stad.

Lever een maatschappelijke bijdrage in Maastricht en help ons dit doel te bereiken.

Match houses project

Over Match

Match+slogan_NL

Bij Match geloven we dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan je ontwikkeling tot een verantwoordelijke wereldburger. Door studenten uit te dagen een maatschappelijke bijdrage te leveren in Maastricht, bieden we hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot internationaal georiënteerde burgers met een lokale basis.

Nieuws

 • museumnacht vrijwilligers

  Studentvrijwilligers aan de slag tijdens Museumnacht Maastricht

  vrijdag, april 8, 2022

  Match Maastricht is officieel partner van Museumnacht Maastricht. Ze leveren 25 studentvrijwilligers die op verschillende plekken in de stad aan de slag gaan.

  Lees verder
 • Leren door leerlingen te leren leren

  vrijdag, januari 21, 2022

  Match is er voor studenten die een maatschappelijke bijdrage willen leveren in Maastricht. Bij Match for Brighter Futures (MFBF) kunnen studenten van de Universiteit Maastricht bijvoorbeeld middelbare scholieren extra aandacht en begeleiding geven bij het maken van huiswerk, plannen en andere studievaardigheden.

  Lees verder
 • Kansfonds steunt coachingsproject voor Limburgse scholieren

  woensdag, april 7, 2021

  Het project Match for Brighter Futures, waarin studenten van de Universiteit Maastricht huiswerkbegeleiding en coaching geven aan middelbare scholieren in kansarmoede, krijgt een financiële bijdrage van €6000 euro van het Kansfonds. Nog eens €4000 is toegekend uit het Robin Jung fonds voor een Krachtig en Vitaal Limburg.

  Lees verder

Projectondersteuning

Maurice Evers, Universiteit Maastricht

Als programma leider voor Student en Stad is Maurice de link tussen de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, de gemeente en overige belanghebbende partijen zoals de politie en brandweer. Hij heeft de eindverantwoordelijkheid over alle 6 programma's die onderdeel zijn van Student en Stad, waaronder Match.  

Contact: maurice.evers[at]maastrichtuniversity[dot]nl

Rieneke Soumete, Gemeente Maastricht

Als coördinator ‘Samen wonen met studenten’ bij de gemeente Maastricht in het sociale domein, zal zij in het projectteam de schakel zijn tussen de overheid,  de bewoners en Match. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk in buurten, bij diverse instanties en bij de overheid en kan waar nodig verbindingen leggen tussen gemeente, buurtnetwerken en Match.

Contact: rieneke.soumete[at]maastricht[dot]nl

Jeroen Wijckmans, Stichting Trajekt

‘De Maatschappelijk Makelaar’ zal in het projectteam de kansen en de vragen uit de wijken en buurten doorgeleiden naar studenten die deelnemen in Match. Hij legt waar nodig verbindingen tussen maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en Match en stelt praktische oplossingen en opvolging voor.

Contact: jeroen.wijckmans[at]trajekt[dot]nl

Partners

Match werd in 2016 opgestart als onderdeel van het project Student en Stad van de Gemeente Maastricht en de Universiteit Maastricht. Beide organisaties nemen actief deel in onze missie om positieve sociale impact te genereren (Zie ook: Thuis in Maastricht, Maastrichtdoet en het UM Strategisch Programma).

 

 

We zijn dankbaar voor alle steun die we krijgen van andere partners: Stichting Trajekt, Maastricht Housing, MyMaastricht en de woningbouwverenigingen Servatius, Woonpunt en Maasvallei.