Alumni wereldwijd

De Universiteit Maastricht (UM) heeft een levendige alumnigemeenschap: een wereldwijd netwerk van meer dan 86.800 afgestudeerden. Met deze afgestudeerden, die overal ter wereld wonen en werken, willen we graag contact houden. Daarom hebben we een Alumni Portal en alumnikringen in 32 steden in 16 landen.

Verbinden van alumni wereldwijd

Alumni Portal

Ons nieuwe Alumni Portal zorgt ervoor dat onze alumni, vooral alumni die in het buitenland wonen, met elkaar en met ons in contact kunnen blijven. Alumni kunnen contact leggen met oud-studiegenoten en zich aanmelden voor evenementen over de hele wereld.

Alumni Circles

Buitenlandse alumni die in Nederland wonen en Nederlandse alumni die in het buitenland wonen; ze kunnen via onze Alumnikringen contact houden. Deze alumnikringen en de UM organiseren samen regelmatig bijeenkomsten, zoals netwerkbijeenkomsten, themabijeenkomsten en werkbezoeken.

Bekijk hieronder waar onze alumnikringen zich bevinden. Klik op een locatie om te zien welke alumni-evenementen daar in de buurt zijn.

Aachen​​ Dusseldorf Munich Utrecht
Amsterdam Frankfurt New York Vienna
Berlin The Hague Noord/ Midden-Limburg West-Brabant
Brussels Hamburg Noordoost-Brabant Zuid-Limburg
China Istanbul Paris Zurich
Cologne London Poland  
Dubai Milan Rotterdam Climate Law Circle

 

Fast facts
 

  • Totaal aantal alumni: 67.573 (62% Nederlands, 38% internationaal)
  • Woonplaats alumni: 68.6% Nederland (waarvan 26% Limburg), 39% (EU)regio, 29,1% Europa, 2,3% buiten
    Europa
  • Stay-rate: 20% van de internationale UM alumni blijft na afstuderen in Nederland wonen (landelijk 25%)
Students studying in café Tribunal, Tongersestraat Maastricht

Werken met onze internationaal georiënteerde alumni

Zoekt u wereldwijd georiënteerde afgestudeerden die ervaring hebben met het werken in groepen mensen met verschillende culturele achtergronden en het benaderen van problemen vanuit verschillende perspectieven? Bekijk onze (Engelstalige) informatie over ‘studenten inhuren’ om te ontdekken hoe u UM-afgestudeerden of -studenten naar uw bedrijf kunt trekken.

Alumni promoten UM vanuit het buitenland

Om getalenteerde nieuwe studenten uit het buitenland aan te trekken bezoekt de UM onderwijsbeurzen over de hele wereld. Waar mogelijk werken UM-medewerkers en -studenten op deze beurzen samen met alumni, zodat ze kunnen delen hoe het is om bij de UM te studeren en vervolgens in het buitenland te werken. Voor aankomende studenten kan het contact met alumni het verschil maken bij een weloverwogen keuze voor de UM.

Ben je een UM-afgestudeerde, woon je in het buitenland en wil je de volgende generatie studenten graag aanmoedigen om bij de UM te gaan studeren? Meld je dan aan om je Alma mater te promoten.

 

“Als ik anderen kan helpen met zulke belangrijke beslissingen, ben ik tevreden. En ik toon graag mijn respect en loyaliteit aan mensen die me altijd goed behandeld hebben in Maastricht.”

Alumnus David Valente (SBE), nam deel aan een master-onderwijsbeurs in Warschau