Nieuws
-
Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?
-
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
-
De mens staat niet bovenaan de evolutie, aldus Jose Joordens
-
Reuzenslaapmuis niet alleen groot door dieet
-
Ondermijnende criminaliteit door middel van unieke goederen van grote waarde
-
Gezond leren eten, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen
-
Op welk moment van de dag kun je het beste bewegen? Wetenschappers Patrick Schrauwen en Mathijs Hesselink proberen er via onderzoek achter te komen.
-
Waarom je aankomt na een dieet? Edwin Mariman is hoogleraar aan de universiteit van Maastricht (MaCSBio) en deed onderzoek naar het jojo-effect.
-
Yvonne Henskens, hoogleraar Klinische Chemie, heeft voor dit gesprek haar belangrijkste kookboeken op tafel gelegd en nog even snel een vijgencakeje gebakken, met eieren van eigen kippen. “Het liefste maak ik alles zelf: brood, kaas, mayonaise. Ik wil weten hoe het werkt, daarin blijf ik een...
-
Hoe kan het SARS-CoV-2 virus zich vermenigvuldigen in je longen? Deze moleculaire animatie laat zien hoe één coronavirus een longcel infecteert en de cel omzet in een virusfabriek. Uiteindelijk sterft de cel en komt er een golf nieuwe virusdeeltjes vrij, klaar om de volgende cellen te infecteren.