Nieuws

  • Twee consortia geleid door UM-onderzoekers Rowan Smeets en Gera Nagelhout hebben een Wetenschapscommunicatie subsidie ontvangen vanuit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Het doel van de projecten is om wetenschap en samenleving dichter bij elkaar te brengen.

  • Ann Vanstraelen (Hoogleraar accounting en assurance services) is vandaag als nieuw lid van het Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) benoemd.  

  • Met trots kondigen we aan dat SBE haar ranking in de onlangs gepubliceerde 2023 CEO Magazine's Global MBA Rankings verder heeft verbeterd.

  • Hoogleraar Machteld Marcelis kan haar werk aan de Universiteit Maastricht voortzetten. Onafhankelijk onderzoek door bureau BING in opdracht van het universiteitsbestuur laat zien dat er geen aanwijzingen zijn van sociale onveiligheid binnen sectie Psychiatrie van de vakgroep Psychiatrie &...

  • Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft ingestemd met het plan voor de vernieuwing van de centrale proefdiervoorziening voor de UM en het Maastricht UMC+ op de reeds bestaande locatie aan de Universiteitssingel 50 (UNS50). Een nieuw gebouw is daarmee van de baan.

  • Voor het eerst is er wetenschappelijk bewijs dat een gepersonaliseerd voedingspatroon, gebaseerd op iemands stofwisselingsprofiel, tot een betere gezondheid leidt. Dit is een belangrijke stap richting effectievere voedingsinterventies die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid en voorkomen...

  • Afgelopen jaar heeft Mundo een project uitgevoerd waarbij medewerkers van Amodefa en Lambda, twee Mozambikaanse NGO's die actief zijn op het gebied van seksuele gezondheid en reproductieve rechten werden opgeleid in Intervention Mapping. Hun medewerkers werden getraind door Prof. Rob Ruiter en Prof...

  • Namens Universiteit Maastricht hebben Pamela Habibovic, rector magnificus, en Ceren Pekdemir, universitair docent Duurzame Ontwikkeling, zitting in de nieuwe adviescommissie Starters- en Stimuleringsbeurzen. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de commissie ingesteld om hem...

  • Hoe kan het SARS-CoV-2 virus zich vermenigvuldigen in je longen? Deze moleculaire animatie laat zien hoe één coronavirus een longcel infecteert en de cel omzet in een virusfabriek. Uiteindelijk sterft de cel en komt er een golf nieuwe virusdeeltjes vrij, klaar om de volgende cellen te infecteren.

  • Dankzij een stevige financiële impuls uit het Nationaal Groeifonds start de Universiteit Maastricht, als 1 van de partners in een landelijk consortium, met een nieuwe onderzoekslijn op het gebied van cellulaire agricultuur.