Nieuws
-
Hoe een honoursprogramma knappe koppen voor de regio behoudt
KE@Work, een honoursprogramma van de bacheloropleiding Data Science en Artificial Intelligence, biedt ambitieuze studenten de kans om een complex probleem uit de praktijk op te lossen. Dat doen ze terwijl ze aan het werk zijn bij bedrijven...
-
Onder de naam ‘Terra’ heeft Albert Heijn een 100 procent plantaardige productenlijn geïntroduceerd, met zo’n tweehonderd verschillende voedingswaren, variërend van dranken tot broodbeleg en vleesvervangers. Hoe duurzaam en gezond zijn die producten?
-
Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...
-
Nikola Prianikov kwam uit Kiev naar Maastricht om Data Science en Artificial Intelligence te studeren. Hij vertelt hoe het Foundation Programme van de UM deuren opent voor internationaal talent, hoe hij genoot van zijn studietijd ondanks oorlog en rampspoed, en hoe een carrière in Nederland tot de...
-
Als je minder gaat werken, heeft dit ook gevolgen voor de pensioenopbouw. Je hebt dan minder te besteden na jouw pensionering. Werknemers staan hier onvoldoende bij stil.
-
Fossiele subsidies ondermijnen het klimaatbeleid, aldus Patrick Huntjens en collega's in hun opinie artikel
-
Smaak en mondgevoel beter begrijpen
-
Plicht voor energielabel C voor kantoren lijkt gewenst effect te hebben
-
Studenten Campus Venlo winnen eerste en derde prijs met voedselinnovaties
-
Professor Harry Hummels, hoogleraar Ethiek, Organisaties en Samenleving, benadrukt het belang van dialoog hierover met de stakeholders. In één van zijn nieuwste papers, Mensen in Ketens, wil hij een beweging op gang brengen van ‘mensen in economische ketenen’ naar ‘medemensen in waarde(n)ketens’.