• pixabay_565879_helicopter_rescue_emergency_medical_verkleind.jpg

PANDEMRIC onderzoekt het profijt van euregionale samenwerking tijdens (gezondheids)crises

10-09-2020

Discoördinatie van nationale overheden aan het begin van de COVID-19-uitbraak veroorzaakte talloze knelpunten in de grensregio’s, welke nadelig bleken voor euregionale samenwerking. Het PANDEMRIC-project (Interreg V-A Euregio Maas-Rijn), gericht op het bevorderen van de Euregionale samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg, biedt mogelijk kansen voor optimale grensoverschrijdende crisismanagement.

• VSNU - Elsevier deal

Nederlandse onderzoeksinstellingen en Elsevier gaan nationale samenwerking aan

20-05-2020

De Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Elsevier een nationale samenwerking zijn aangegaan. Universiteit Maastricht en MUMC+ nemen deel in deze overeenkomst die loopt tot 2025.

• secure service that connects DataHub with DataverseNL

Universiteit Maastricht biedt een nieuwe, veilige service die DataHub verbindt met DataverseNL

14-04-2020

Onderzoekers die gebruik maken van de DataHub opslag services hebben nu de mogelijkheid om een dataset open te stellen via DataverseNL. Vanaf nu kun je met één druk op de knop (delen van) een dataset van DataHub naar DataverseNL kopiëren.

Pure en UM Onderzoekspublicaties volledig vernieuwd

17-02-2020

Pure en bijbehorende services, zoals UM Onderzoekspublicaties, zijn volledig vernieuwd. Pure was door de cyber attack wekenlang niet beschikbaar, maar is sinds maandag 17 februari weer online. Tijdens de downtime zijn de voorbereidingen doorgegaan, waardoor de eerder geplande migratie zonder extra ongemak voor gebruikers kon worden doorgezet.