• Nierweefsel
  • Cheese and milk vitamin b12
  • lightbulb

Hoe het juiste licht bespaart op je stookkosten

30-11-2018

Intensiteit en kleur van verlichting hebben invloed op de hoogte van stookkosten. Bovendien draagt het juiste licht bij aan een gezonder binnenklimaat in (kantoor)gebouwen. Dat blijkt uit onderzoek van Marije te Kulve, waarop zij deze week promoveerde aan de Universiteit Maastricht (UM).

• ICIS SMULL Inspiration letter

Inspiratiebrief voor Stadlabs

27-11-2018

Nicole Rijkens-Klomp en Christian Scholl presenteerden de nieuwe 'Inspiratiebrief voor Stadlabs' op het Stadmakerscongres in Rotterdam.

• Zorg over de grens nog niet vanzelfsprekend

19-10-2018

Internationale samenwerking in de zorg is, zelfs in grensregio’s, niet vanzelfsprekend. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Uniklinik RWTH Aachen.

• Make space for health in the city

Ruimte voor gezondheid

01-10-2018

Hoe heeft onze leefomgeving invloed op gezondheid en (on)gezond gedrag, zoals beweging en sociale bijdrage?

• Professoren Wijnen en Drop geëerd

23-08-2018

De professoren Wynand Wijnen en Riet Drop worden postuum geëerd door een nieuwe onderwijsruimte naar elk van hen te vernoemen.

• Chest pain

Pijn op de borst: wel of niet doorverwijzen?

31-07-2018

Kan het doorverwijzen van patiënten met pijn op de borst van de huisarts naar de cardioloog efficiënter? Die vraag gaan onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Maastricht (UM) de komende tijd beantwoorden.

• MUMC+ Wetenschapsdag

15-06-2018

Op woensdag 13 juni 2018 vond de allereerste Maastricht UMC+ Wetenschapsdag plaats. Onder de noemer Beter door meer kennis werd er gediscussierd overonderwerpen uit de praktijk en over de vraag hoe de verbinding tussen wetenschappelijk onderzoek en gezondheidszorg nog sterker kan worden gemaakt.

• Kaft thesis

CaRe Award 2018 uitgereikt aan Ben Wijnen

18-05-2018

De CaRe Award 2018 is toegekend aan Ben Wijnen. Wijnen heeft de Award gewonnen met zijn proefschrift ‘Pleidooi voor betere meetinstrumenten voor mensen met epilepsie; zelfmanagement bij patiënten met epilepsie kosteneffectief’.