Nieuws

 • Veerle Klokhuis
 • kleinjans

  BReIN wil alzheimer aanpakken via Big Data

  04-11-2019

  Eerder dit jaar ontving Jos Kleinjans, hoogleraar Milieugezondheidkunde aan de Universiteit Maastricht (UM), uitsluitsel over een jarenlange miljoenenbijdrage voor zijn geesteskind, de Brightlands e-Infrastructure for Neurohealth (kortweg BReIN). Dit nieuwe onderzoeksinstituut moet op het gebied van toepassing van Big Data in de gezondheidszorg de medisch-wetenschappelijke bakens structureel gaan verzetten. 

 • Prof. Dr. Mark Winands

  Mark Winands benoemd tot hoogleraar Machine Reasoning

  04-11-2019

  Mark Winands is aangesteld als hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE). Winands is met terugwerkende kracht per 1 oktober 2019 benoemd. Zijn leerstoel draagt bij aan het verder uitbouwen van onderzoek en onderwijs in Artificiële Intelligentie aan UM’s Faculty of Science and Engineering.

 • apeldoorn

  Bevrijd van de insulinespuit!

  24-10-2019

  Bijna 150.000 mensen in Nederland lijden aan diabetes type 1. Aart van Apeldoorn, diabeteswetenschapper van het Institute for Technology Inspired Regenerative Medicine (MERLN), ontwikkelt een implantaat dat de insulinespuit overbodig maakt: het 'theezakje'.

 • Hersenen in je buik

  22-10-2019

  Kan ze aan kinderen uitleggen wat de tweede hersenen zijn? Veerle Melotte is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs voor haar ontdekking van de rol die het enterische zenuwstelsel speelt bij darmkanker. Dat biedt haar misschien de kans om over haar onderzoek te vertellen – en het opent mogelijk ook de deur naar een carrière in het kinderamusement.

 • UM team wins 'Best Biologists of the Netherlands 2019'
 • DKE graduation 2019

  DKE’s alumni van 2019: hoe verder?

  16-07-2019

  Na afloop van de afstudeerceremonies op 11 en 12 juli vroegen we vier kersverse alumni naar de volgende stap in hun leven. We vroegen ze ook om – wellicht voor de laatste keer – terug te blikken op hun tijd bij DKE.

 • LHCB

  Jacco de Vries wint award met thesis over ingewikkelde materie

  27-06-2019

  Met zijn paper toonde Jacco de Vries aan dat een interessante uitkomst van eerder onderzoek helaas slechts een toevalstreffer was. Hiermee won hij de prijs voor de beste thesis bij de Large Hadron Collider van CERN.

 • FSE Hackathon kampioenen 2019

  FSE studenten behalen eerste plek in internationale hackathon

  04-06-2019

  In het weekend van 18 mei vond de VivaTechnology Hackathon plaats in Parijs. Een groep bachelorstudenten van het Maastricht Science Programme (MSP) en Data Science and Knowledge Engineering (DKE) won daarbij de Eramet challenge.

 • intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

  Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

  10-05-2019

  Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

Abonneren op Nieuws