• UM Library during International Open Access Week 2021

Vier de Internationale Open Access Week 2021 met de UB

25-10-2021

International Open Access Week 2021 vindt plaats van 25-31 oktober. Dit jaar geven we extra aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, diensten en tips. We lanceren een nieuwe OA Journal Browser, een preprint gids en we organiseren drop-in sessies. Maar er is meer. Lees verder en ontdek zeven manieren om de Open Access Week 2021 samen met ons te vieren.

• Open Access APC arrangements and discounts

Maak gebruik van de beschikbare Open Access APC-regelingen en kortingen voor je volgende artikel

04-08-2021

Gids met beschikbare Open Access APC regelingen en kortingen voor UM en MUMC+ auteurs. In deze gids een overzicht van de beschikbare kortingen en hoe je daar gebruik van maakt.

• Kies het meest geschikte tijdschrift voor je artikel

10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het zoeken naar het juiste tijdschrift voor je artikel

06-07-2021

10 selectiecriteria om rekening mee te houden bij het selecteren van het juiste tijdschrift voor je artikel. Gebruik onze 10-stappengids om tijdschriften te vinden voor het indienen van je manuscript.

• VerDus-synthesestudie

VerDuS-synthesestudie Stedelijke duurzaamheidstransities: energie, klimaat & circulariteit

23-03-2021

Hoe krijgen we burgers betrokken bij de duurzaamheidstransitie? Wanneer komen ze in beweging? Wat voor oplossingen kunnen op brede steun in de samenleving rekenen en hoe vinden we die? Wat betekent zo’n aanpak voor hoe de overheid te werk moet gaan, en welke rollen burgers en ondernemers krijgen? Op welke barrières stuiten duurzame oplossingen bij allerlei instituties en hoe kunnen die weggenomen worden?

In deze studie proberen Joop de Kraker & René Kemp  (Maastricht Sustainability Institute) antwoord te geven op deze vragen.

• VerDus-synthesestudie

23-03-2021

• VSNU - Elsevier deal

Nederlandse onderzoeksinstellingen en Elsevier gaan nationale samenwerking aan

20-05-2020

De Vereniging van Universiteiten in Nederland (VSNU), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Elsevier een nationale samenwerking zijn aangegaan. Universiteit Maastricht en MUMC+ nemen deel in deze overeenkomst die loopt tot 2025.

• secure service that connects DataHub with DataverseNL

Universiteit Maastricht biedt een nieuwe, veilige service die DataHub verbindt met DataverseNL

14-04-2020

Onderzoekers die gebruik maken van de DataHub opslag services hebben nu de mogelijkheid om een dataset open te stellen via DataverseNL. Vanaf nu kun je met één druk op de knop (delen van) een dataset van DataHub naar DataverseNL kopiëren.

Pure en UM Onderzoekspublicaties volledig vernieuwd

17-02-2020

Pure en bijbehorende services, zoals UM Onderzoekspublicaties, zijn volledig vernieuwd. Pure was door de cyber attack wekenlang niet beschikbaar, maar is sinds maandag 17 februari weer online. Tijdens de downtime zijn de voorbereidingen doorgegaan, waardoor de eerder geplande migratie zonder extra ongemak voor gebruikers kon worden doorgezet.

• ETPathfinder

Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

10-09-2019

Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.

• RSC logo

Tijdschriften van The Royal Society of Chemistry zijn weer toegankelijk

19-08-2019

Studenten en medewerkers van Universiteit Maastricht en MUMC+ hebben weer toegang tot de artikelen in The Royal Society of Chemistry (RSC) tijdschriften. Het huidige abonnement loopt tot 2021.