• Zijn mooie mensen succesvoller? We geloven van wel.

22-07-2022

Een onderzoek van de Universiteit Maastricht toont aan waarom vrouwen kiezen voor cosmetische chirurgie en de bijbehorende fysieke en psychologische risico's negeren. Verrassend genoeg is dat meestal niet omdat ze onzeker zijn over hun uiterlijk, maar omdat ze geloven dat ‘mooi’ zijn hen succesvoller en gelukkiger maakt.

• gezonder koken esther boudewijns

Energietransitie voor iedereen? Een derde van de wereldbevolking kookt nog op open vuur

16-06-2022

In een nieuw onderzoek ontwikkelde PhD student Esther Boudewijns  twee praktische tools die de implementatie van schoner koken in lage lonenlanden moeten verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden op 16 juni gepubliceerd in The Lancet Planetary Health.

• Twee Vici-beurzen voor Maastrichtse onderzoekers

14-04-2021

Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) hebben elk een Vici-subsidie ​​van € 1,5 miljoen ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zowel prof. dr. Chantal Nederkoorn (Faculty of Psychology and Neuroscience) als prof. dr. Lorenzo Moroni (MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine) zullen deze beurzen de komende vijf jaar gebruiken om onderzoek te doen én hun eigen onderzoeksgroepen op te bouwen of uit te breiden.