• Open Science Festival 2021

Inspanningen van Egon Willighagen bekroond tijdens National Open Science Festival

11-02-2021

De Open Initiatives Trophies zijn een erkenning voor teams of individuen die zich hebben ingespannen om Open Science te promoten bij hun collega's en in hun lokale gemeenschappen in Nederland. Als een van de ‘runner ups’ ontving Egon Willighagen - universitair docent bij NUTRIM - een trofee en 250 euro.

• pixabay_565879_helicopter_rescue_emergency_medical_verkleind.jpg

PANDEMRIC onderzoekt het profijt van euregionale samenwerking tijdens (gezondheids)crises

10-09-2020

Discoördinatie van nationale overheden aan het begin van de COVID-19-uitbraak veroorzaakte talloze knelpunten in de grensregio’s, welke nadelig bleken voor euregionale samenwerking. Het PANDEMRIC-project (Interreg V-A Euregio Maas-Rijn), gericht op het bevorderen van de Euregionale samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg, biedt mogelijk kansen voor optimale grensoverschrijdende crisismanagement.

• ETPathfinder

Prototype Einstein Telescoop verrijst in Maastricht

10-09-2019

Technisch Weekblad interviewde Prof. Hild over de technische uitdagingen die komen kijken bij het ontwikkelen van ETPathfinder: het prototype van de Einstein Telescoop.

• Stefan Hild hoogleraar Gravitational Research; UM treedt toe tot Nikhef

25-02-2019

De Universiteit Maastricht (UM) heeft Prof. dr. Stefan Hild benoemd tot hoogleraar Gravitational Research. Hiermee haalt de UM de expertise in huis om toe te treden tot het Nationaal instituut voor subatomaire fysica (Nikhef).

• pixabay-jarmoluk-innovation-business-information-561388_recognition_of_qualifications_1.png

ITEM voert onderzoek uit naar diploma-erkenning in grensregio's

06-09-2018

De Provincie Limburg heeft opdracht gegeven aan het ITEM Expertisecentrum om diploma-erkenning in grensregio's te onderzoeken. In mei/juni heeft het B-solutionsproject van de Europese Unie een subsidie toegekend voor een pilotproject ter vergroting van de transparantie op het gebied van diploma-erkenning voor kansberoepen.

• ITEM Brochures  Vera van Vliet

Expertisecentrum ITEM pleit voor herziening Belgisch-Nederlandse Belastingverdrag

27-02-2018

De lokale media besteedde deze week aandacht aan loonverschillen van grenswerkers in het onderwijs. Het verschil in beloning, als gevolg van een bepaling uit het Belastingverdrag Nederland-België wordt betiteld als 'onrechtvaardig en niet meer van deze tijd'. In hun interviews met Vlaamse krant 'Het Belang van Limburg' en Nederlandse krant Dagblad de Limburger respectievelijk pleitten Prof. dr. Anouk Bollen en Prof. dr. Marjon Weerepas (Expertisecentrum ITEM) voor een herziening van het verdrag.

• Samenwerking van start ter bevordering arbeidsbemiddeling over de grens

31-01-2018

Op 31 januari jl. is een nieuwe samenwerking van start gegaan ter bevordering van arbeidsbemiddeling over de grens. Met de oprichting van de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Euregio Maas-Rijn kunnen werkgevers en werkzoekenden in Nederlands en Belgisch Limburg bediend worden.

• Hartfalen bij diabetici

Hart- en vaatziekten versnellen achteruitgang hersengezondheid

11-09-2017

Twee Maastrichtse publicaties leveren bewijs voor verband tussen hart- en vaatziekten en achteruitgang van de hersengezondheid (MUMC+ nieuws).

• Kal Plat poster

Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts)

04-09-2017

Professor dr. Leonie Cornips lanceert Dialect Web App voor het Eèsjdes (Eijsdens) en Mestreechs (Maastrichts).

• kaft lustrumboek

Jubileumboek: Het Maastrichts Experiment

19-12-2016

Eind december verschijnt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Universiteit Maastricht het boek Het Maastrichts experiment.