• Volkoren zorgt voor lager risico op chronische ziekte

30-11-2017

Een groep vooraanstaande voedingswetenschappers, het International Carbohydrate Quality Consortium (ICQC), meldt  dat vaker volkoren eten direct samenhangt met een lager sterfterisico, minder kans op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas, en mogelijk ook dikke-darm-kanker.

• Tans Lezing Christina Lamb

Christina Lamb: “Het leven gaat door, ook in oorlogstijd"

30-11-2017

Christina Lamb is één van de belangrijkste buitenlandse correspondenten van het Verenigd Koninkrijk, en bestsellerauteur. Zij gaf op 6 november jl. de jaarlijkse Tanslezing: ‘Never-Ending War and Finding Hope in the Darkest Places’. De Tanslezing wordt ieder jaar georganiseerd ter ere van dr. J. Tans (1912-1993), oprichter van de Universiteit Maastricht.

• Alzheimer Plaques

Zonder dementie toch geheugenproblemen door plaques

30-11-2017

Ook bij mensen zonder dementie zorgen zogeheten plaques (ook wel Alzheimer-eiwitten genoemd) voor het minder goed functioneren van het geheugen (MUMC+ nieuws).

• Colege Tour with Tom Dumoulin

UM ontvangt TV-programma College Tour met Tom Dumoulin

29-11-2017

Op 28 november was het TV-programma College Tour te gast bij de Universiteit Maastricht. In ons eigen universitair sportcentrum UM SPORT vonden opnames plaats voor een uitzending met topwielrenner Tom Dumoulin.

• jan van manen

Een leven lang leren

29-11-2017

In zijn 40-jarige loopbaan bij de Politie heeft alumnus Jan van Manen vele functies gehad. Dat weerhield hem er niet van op z’n 55e nog aan een master Forensica, Criminologie en Rechtspleging te beginnen, gevolgd door een promotietraject. Van Manen hoopt te promoveren op de rol van videoreconstructie in het strafproces.

• Vacature DVDW Den Haag

27-11-2017

Bij DVDW Advocaten is een vacature ontstaan voor een advocaat-stagiaire/beginnend medeweker insolventie- en ondernemingsrecht. De sluitingstermijn is 30 november a.s. dus indien je interesse hebt, wees er snel bij!

Klik hier voor meer info: http://www.dvdw.nl/nl/werken-bij/vacatures/advocaat-stagiaire-insolventie-en-ondernemingsrecht/

• Bachelor's Open Day - Nov 2017
  • Goede doelen met impact

27-11-2017

How much money do society’s “haves” – high net worth individuals, in bankers’ language – give to worthy causes, and to which ones? And do wealthy people in the Netherlands behave differently to their French counterparts? Associate professor of finance Paul Smeets has some intriguing answers.

• Vacature DVDW

27-11-2017

Bij DVDW Advocaten in Den Haag is een vacature ontstaan voor een advocaat-stagiaire/ beginnend medewerker insolventie- en ondernemingsrecht.

Voor meer info, klik hier: http://www.dvdw.nl/nl/werken-bij/vacatures/advocaat-stagiaire-insolventie-en-ondernemingsrecht/

Let op: de sluitingsdatum van de vacature is 30 november 2017. Dus heb je interesse, reageer dan snel!

• Flexibel werk

Voor elk soort werk een flexvorm

24-11-2017

Er blijkt samenhang te zijn tussen de aard van de werkzaamheden en de vorm van flexwerk. In het verlengde daarvan is er ook een verband tussen beroep en soort flexwerk (Inauguratie Wendy Smits).